INSTAGRAM

Tuesday, February 16, 2010

dbsb::: siri IV::: 8 sebab kenduri kahwin best





As salam

kenapa 8? bukan 10 ?..

sebab suka..


Perkahwinan antara Ziha dan Zul

Ini adalah percintaan kutub utara kutub selatan

Yang mana pengantin perempuan dari johor dan pengantin lelaki dari Kedah….

Ulasan perkahwinan ini adalah sungguh eksklusif kerana ia tiada dimana-mana media, sama ada rangkaian media prima, E- news mahupun rancangan khas rtm…. =P

saya suka kenduri kahwin sebab:

Pertama.....


dapat tengok orang tolong menolong, walaupn diri sendiri hanya tolong tengok :p



Kedua......


hubungan keluarga terjalin erat, apabila adik beradik, embah-embah, sedara mara , sepupu sepapat , ipar duai berjumpa dan berkongsi kisah anak-anak sambil makan tongkeng ( first time seyh eja perkataan ni) ayam mahupun ubi rebus cicah sambal tumis.


ketiga...



dapat makan oi, ayam goreng, berketul-ketul boleh amik, pajeri nenas, mase nikah lagi best ada ikan masak asam pedas, tapi aku hanya mampu rasa kuah nyer sahaja, sebab habis dirembat orang ...., sempena hari raya cina, maka limau disediakan sebagai pencuci mulut, ini termasuklah bubur kacang, ha, kat maner lagi korang jumpe ade ubi rebus ngan tapai pulut kat kenduri kahwin... air die ade tiga; oren, cincau ngan asam boi.....masih terasa kat tekak ni ha......


keempat..


dapat tengok, pengantin resah, suke :D , kat pelamin cool jek...sebelum tu nervous die ...pergh... , kat gambar ni si pengantin perempuan telefon pihak rombongan lelaki , suruh cepat sikit datang... sepupu2 jek yang pose sambil tersenyum lebar


kelima.....



menanti ketibaan pengantin lelaki , :D suka sebab tak tau kenapa..mungkinkah mahu sekodeng pengapit pengantin lelaki...huhu......bila si pengantin lelaki datang , banyak dugaan yang harus dilalui, termasuk melintas jalan yang sesak dengan memakai baju hijau pucuk pisang dengan tanjak di kepala bersama keris di pinggang dan bunga gatal di tangan...... (macamlah org lain tak tau=P)

keenam....



TOL!!!...nasib r dapat orang johor, ginilah adatnye..kene sediakan sampul banyak2 berisi duit yek .... sebab die nyer tol dari pintu gerbang, kerusi pengantin tuk persembahab silat tuh....kat tangga nak masuk umah , hinggalah kat pelamin, nak duduk bersandinng..amik ko...bukan senang nak tengok muka bini...tak kirelah orang dah kawin ker, beranak pinak ker,bebudak ker mesti sure suke giler dapat tol..walaupun isinye hanyalah RM1 .... masalahnyer, aku tak dapat ..WAAA....


ketujuh....


dapat amik gambar bebanyak......(macamlah nampak, lalalaa)


kelapan....



reverse balik , masa malam nikah, ni yang aku tak boleh tahan nih,lafaz penyerahan ni...`` Anakku hari ni kamu akan berpindah dari naungan perlindungan bonda ayahanda ke suatu alam yang baru di bawah naungan suami mu........ .....maafkanlah bonda di atas segala kesilapan dan kesalahan semasa mendidikmu'' ..

kalo aku r, mesti tangkap leleh nyer...


untuk pasangan pengantin ....




dan untuk pembaca bertuah....




hehehe, muke penat tunggu outdoor photoshoot pengantin, sambil buat photoshoot sendiri


md::: esei teori si Einstein tu x buat lagi...


4 comments:

  1. sedih la plak bace yg penyerahan tu...mane tak leleh kan pengantin..huwaaaa...

    terase belum matang ag...hehe

    ReplyDelete
  2. sure u kene sedia.. nanti kene ikut cakap suami...huhu

    ReplyDelete
  3. lalala aku br bc post ko ni hahaha bnyk gak gmbo ko snap nnt blik bg aku folder k! huhuhu...

    ReplyDelete
  4. haha..selamber......jek nasib baik bace, kalo x sia2 aku buat post pepanjang ni ...

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D