INSTAGRAM

Friday, February 25, 2011

17 tahun dan Anuar Zain

As salam,

HElllllooooooooooooooooooo!!!

okay,  teenagers likely  entrance ( I asumme:P)



(From left) Hai! meet Mun, 17; ika; 17, Ayuni ;24
do face like seventeen ( I assume)


and Aida; 23. This was in toilet at  Berjaya Times Square. Floor 14.


As what Seventeen Years Old Girls always do, I do window shopping, go everywhere by public transport . Pay RM 2.50 for U80 Rapid KL from PKNS to KL Sentral. Pay RM 1.60 to Berjaya Times Square by KL Monorail.


Okay , I know, seventeen old girls nowadays have boyfriend with sport car or at least motorbike to go to where ever place that they like to go.

watever.Next.

I also run for hot , handsome , available artist such as 

Anuar Zain.

Screammm . Please.

 

what the... ? shaking mak nak capture gambar tau.

eh, terus taip bahasa kebangsaan aku.

Anuar Zain superb cantik ( apesal lelaki  sekarang nih kulit putihj-licin) , baik , low  profile, pandai gilos amik hati peminat die, memang cair jiwa berlianku inih.


ayuni dengan kereta artis.Kereta Raja Azura (biru), Porsche kelabu coklat milik abang Anuar..hahaha.

( Bila dah amik gambar dengan kereta sendiri ko jangan lupe lak kat aku)


Kereta Kieran Hot Fm 




Alphard AG hot Fm


Fara Fauzana pakai Honda CRV hitam., Zizan Raja Lawak,  orang bawak die pakai Myvi , (kereta kat bengkel kot)

Eh, bile aku nak update gambar kereta aku nih..hahaha


Sebenarnya, umur 17 tahun ialah umur metabolisma saye gune alat penimbang mak ayah Zahin

jenama Tanita . America`s Next Top Model pun gune nih tau ( Zahin yang cakap)
Umur sebenar aku ,22(sebab belum birthday) ; Ika ,19; Ayuni ,23 dan Aida ,21.


 Jadi, kita boleh tahu kadar peratus ceair tubuh , jisim tulang , semualah yang ade kat atas nih...

Oleh itu, aku rase berbangge  bersyukur sebab umur badan aku 17 tahun ...:D


 Jadi, sebagai remaja berumur 17 tahun, saya juga punya lelaki ensem yang mempunyai Porshe you.











okay , kesian. 
Sekian.

Friday, February 18, 2011

harus ke, perlu ke. mesti ke. atau?

as salam,


dia berubah 360 darjah,
dari seorang yang tak kisah tentang berat badan,
seorang yang tumpuannya hanya pada hiburan dan makanan.....





2007


2010

kepada ....


seorang pencinta kesihatan,
hilang 20 kg dalam 6 bulan,
saiz seluar mengecil kepada 32 dari 38,
lebih positif.
lebih menarik
Dia adalah Zahin.



what is her secret?



16.2.2011
event Herbalife at JW Marriot hotel.


Yes, it is a herbalife.


Pertama kali pergi JW Marriot, tak tau nak pakai ape,



tibai dress kat sunway pyramid, nak beli long sleeves dress tapi jumpa harga 99 hinggit kat asian avenue,
tak mampu , so beli yang tak de lengan , 55 hinggit kat F21.

pastu tak tau nak pakai inner ke cardigan, nak beli jaket berbulu, 
Zahin kate kesian kat binatang (totally not her),
lagipun macam r aku ade duit berkoyan nak beli.

so, the solution.
mintak simpati roomate pinjamkan nenek die punye kebaya, yang kalau pin,
boleh mati, 

sebab kena tahan nafas.



Inspired by,



she is adriani , Bows and a Rose writer.

Cantikkan die pakai,
jauh panggang dari bara ar dengan orang pakai, selendang buruk atas tuh.


okay, back to the question, should I join  Herbalife, in order to make double triple extra money from what I earn now from the kindergarten?

Tuesday, February 15, 2011

REVOLUSI HEADER saye.

As salam,



Salam Maulidur Rasul,

Sempena entri yang ke-99 ini, belog yang masih bernafas, walau, ade kadang-kadang perlukan bantuan pernafasan, tapi Alhamdulillah, Allah masih panjangkan umur penulisnya.

Semoga dapat dimanfaatkan umur yang diberi untuk bekalan di akhirat.

Maka sepanjang belog itu wujud, sang penulis telah bertukar header nye ntahlah berapa kali. Semakin kurang kerje, semakin banyak kalilah dia menukar Kepala Belog.


 usaha rembat iman punye colour ngan teropong


 zaman kurang kerja , rajin aku join contest.haha.



again. menganggur . rajin


 Quality control? study ke cari kerja.



 mengimbau kenagan lalu. paling rajin r kan. edit gambar.


 memang gelilah ketiak tengok.

Itu antara koleksi yang ade kat memori laptop buruk yang berjasa nih, kalau ade header yang lain yang tak dicapture memang tak ingatlah.

 

dan header sekarang, gambar geli lagi kat atas , mak terasa wajah bercahaya.


md ::: Sempena hari kelahiran Nabi Muhammad S.A.W,  marilah kita banyakkan selawat ke atas junjungan baginda. Duduk depan stadium nih, perarakan Maulidur Rasul live dapat tengok.huhu

Sunday, February 13, 2011

Semuanya berlaku pada hari ini, Ahad , 13 Februari 2011.

As salam,


Pagi yang indah di mulakan dengan pergi berjalan kaki ke pasar tani mega kat stadium shah alam.. .. cop nak pegi lagi minggu depan.




gagah membawa beg berisi buku-buku , fail dengan niat hati suci nak pergi ofis dan menyiapkan lesson plan.


Hantu ice blended tidak melepaskan peluang beli ice blended berharga RM2 kerana sukar untuk mendapatkan ice blended yang murah dan sedap kat shah alam ...rindu  pasar malam istana Arau.

(gambar di atas diletakkan  sebab penulis terasa mukanya cerah dan berseri * kahak hijau *)

....blah blah blah, nasi kerabu RM 5.50,   blah , amik gambar...blah ..blah...hanger,.....avon....



Begitulah kisahnya di pasar tani


hari indah diteruskan, kononnya nak pergi kerje, rembat eyeliner avon ayuni , tinggal beg putus berisi lesson plan kat tadika, cabut naik bas pergi PKNS, ... (sila jangan contohi guru `terhebat' ini)

Begitulah kisahnya di tadika.


 pergi pkns, makan nasi kerabu, blah-blah , langau, kat tasik, dan shooting drama tamil 












.

GAMBAR KELUARGA


Begitulah kisahnya di Tasik Shah Alam


Kemudian, menapak ke Plaza Alam Sentral,

jalan, penat, buang masa, blah-blah..... jumpa ular, arnab ....





Begitulah kisahnya di PAS

sambil geli, sambil blah pergi SACC Mall,

ASTRO tom tom bak tengah buat uji bakat, bebudak, sambil tengok budak shuffle, nyanyi , joget, sambil ushar Aznil hj Nawawi , yang memang nampak tak seperti duda sudah beranak dara, jugak melihat Zoey yang fulamak jambu habis, awak pakai krim apa ek? :P


blah-blah, joget, boring....meleleh tengok orang minum ice blended noodle station


chocolate chip mocha ice blended,  dasar hantu RM9.90 aku kene, 
tak de lah lebih sedap dari ie blended pasar malam.
baiklah sila berlapar malam ni .


Menapak lagi ke PKNS,

nampak UNIC buat persembahan, duduk, amik gambar, 
 blah.


Pergi lak SACC convention centre sebab NUR AYUNI ABD RAHMAN teringin nak pergi Pameran Pengantin 2011.
Aku temankan jek.:P


Ilham Baju Pengantin












sedia maklum baju-baju di atas bukan rekaan aku, 
Sila jangan ciplak dan jangan saman saya.



Ilham Pelamin






p/s : maaf gambar aku amik buruk. aku sedar. (jiwa sensitif)



Radiusite Hijab ,Rina Salleh tengah buat demo ikatan tudung pengantin. Kami duduk depan okay, tapi maklumlah pakai kamera telefon genggam, bukan DSLR yang memang payah nak genggam maka gambar pun ala-ala.



berhenti
..
lihat...


 Pandai model nih pandai memilih kamera yer.
Tak pe lah ... (majuk)


Mari kita layan muka teruja yuyu rahman yer



bersama patung perak botak



lebih teruja dengan album kahwin rasmi Ayu Raudhah dan Zaquan Adha


lagi


Ok. cukup!


Haha, kasihan dia ni,orang lain gi Pameran Perkahwinan dengan bakal suami,
tapi dia terpaksa pergi dengan aku..
hoho.

Sebenarnya nak ucap Happy Belated Birthday kat ko.
Kau taukan aku sengkek, 
nak beli hadiah tuk kau pun, aku tak mampu...
aku dah offer dah tadi bawah 20 hinggit,
Kau yang tak nak pilih...

hahahahahha


P/S: kepada teman-teman sebilik, setilam aku , aku gurau jek, jangan amik hati pasal shooting drama tuh, lagipun aku  termasuk gak dalam famili tuh.


Aku nak bodek ayuni, pasal dia yang amik gambar aku ngan Rina Salleh , Juara Gadis Melayu Musim ke-3



Bakal Juara dan Juara. : * kahak kuning*



md ::: Esok sekolah.sigh.