INSTAGRAM

Sunday, January 31, 2010

dbsb siri::: car & cake

As salam


perh budak (budak ke?) ni, nak buat drama bersiri jugak...

ok, mulai hari ni, artikel bersiri bertajuk DIA BAHAGIA, SAYA BAHAGIA (DBSB) bersempena dengan post sebelum ini iaitu Saya Bahagia Melihat Mereka Bahagia akan bersiaran mengikut suka hati penerbit die.....:P

siri pertama dan kedua; tajuk nye car & cake , padahal boleh jek buat dlm bahasa melayu...

oklah, kereta & kek




siri I: KERETA

mengimbas kenangan hampir 2 tahun dulu...

seperti yg diceritakan entri yang terdahulu...

situasi; bile tunggu bas, kereta lalu lalang

M : kat belakang kosong jek , cubelah bagi kite tumpang ... blabla

Si M membebel x sudah-sudah...dan bengang ngan orang yg bawa kereta lalu lalang, kerana terasa dia rasa orang tu tengok die berdiri tengah panas, pastu bukan nak bagi tumpang,padahal die yang perasan sendiri (asal kene explain?)

N,A ,M: bile nak ade kereta ni?

D : jangan cakap bila nak ade kereta, cakap nak kereta.....

M, N, A: Owh, Ok...


dan sejak semester tiga hingga semester enam, D asyik cakap nak kereta jek..... ( bak kate org; ape yg keluar kat mulut kita tu doa)





viva elite baru basuh (no.plat keter, D x bg bubuh)




and, yeah, betul.... D dapat kereta baru......


lalu, dia sangat suka memandu kerana dia boleh berjalan ke mana sahaja yang dia mahu, termasuk pergi Pasar Malam 4 kali seminggu di Perlis..... dan kadang-kadang si M ikut sekali..kerana dia sangat suka pergi Pasar Malam untuk membeli tau fu Fa gula merah...



A, N & D nak g pasar malam kat Pauh..dan M hanya masuk bayang2 nye sahaja





pasar malam kat stadium kangar, lagi sekali M tidak masuk frame


Dia Bahagia, saya
tumpang bahagia



siri II: KEK


saya selalu kecewa....

semua tempat yang saya ditempatkan belajar mesti x de kekdai kek ni (secret recipe)

hehe, tempat belajar yang sgt kondusif....

dari sekolah rendah(Pontian) ke sekolah menengah(Kota Tinggi) ke matrikulasi(TAngkak) hingga ke universiti (Perlis)

lalu kalau ada besday sape-sape kedai kek yang same jek lah g kat kangar tu

kalo teringin nak secret recipe g r alor setar satu jam perjalan dr kangar...

dan, pada semester 6 dan mungkin semester akhir untuk budak yg projek nyer x siap lagi....


terbinalah SECRET RECIPE di KANGAR...





oleh itu, bersempena dengan ulang tahun kelahiran yangi ke 22 tahun ke dunia housemate saya: Nur Ayuni binti Abdul Rahman maka kek dari kekdai kek Garden sudah bertukar ke Secret Recipe nye kek.. Chocolate strawberry ( amik ko RM 75 sebuku)






Oleh yang demikian,

miss unni sangat terharu dan bahagia..lalu,


tengok kek macam nak telan sebab memang untuk ditelan


Dia bahagia , saya
kenyang Bahagaia

md::: terima kasih kepada nor DIANA binti Mohamad @ Mokhtar kerana bagi pinjam kerete Perodua Viva Elite untuk beli kek kat secret recipe dan nor Aishah JAsli tolong pandu
kereta dan beli kek bersama Hanisah hamdan (ui..alang2 dah sebut nama, name penuh sekali terus ...)

md::: nak masukkan video ucapan unni tapi x berjaya

md::: terima kasih juga kepada HPA atas ayam Radix Fried Chicken dan RAdix Cola yang sedap...

Thursday, January 28, 2010

saya bahagia melihat mereka bahagia

As salam

jelesnyer...

how come they get so much money,


carry Prada, LV, Coach, hermes Birkin handbag to the class ( ok Propa giler ko ingat ko duk Lim Kok Wing ke? eh, ade lah Padang Besar version) yelah2... Roxy bag or at least converse for tutorial class

drive mini cooper, BMW, Mercedes, Bentley to class (Ok, lagi satu pembohongan besar, ko ingat ko duduk HELP university ke?...) betulnyer,.... suzuki swift, honda city or modified national car, Gen-2 or Saga and passed by the walker...

travel to many places in a young age....


why she/he is so genius

get 100 while I failed with flying kick....sigh.....

good in english, excellent in public speaking, high confidence level...while my hand cold, my legs cannot stop shaking when peoples look at me standing in front of the class....

why she has so smooth skin while I have all type of skin problem in all over the face ...

why???

It is all about yourself....

you just noticed what the other peoples have....and did not even released what u have own....


It is okay for you to jealous ( cemburu okay bukan dengki).....
.. It sometimes make u a better person, when u r trying to be competitive.....

tapi bagilah ruang kat diri sendiri untuk bangga, (bukan riak!) dengan kelebihan diri..... jangan terlalu merendah diri.....

tidak sepatutnyelah jealouskan kalau orang tu dapat dean list ke, dapat boyfriend ensem ke...kaya ke...kerana kita sepatutnya bangga dengan apa yang mereka dapat...rezeki yang Allah bagi pada kita juga sentiasa mengalir....mengapa nak jealous.....

gembiralah melihat orang lain gembira.....

jadi, kita tak menangis bila orang lain ketawa...

lalu, kuranglah dengki mendengki di kalangan orang melayu,

maka, bankraplah bomoh pelbagai bangsa... kat dunia..

oleh itu tiadalah santau sampai mati

Dengan itu,...(oi..dahlah tu!)

okay-okay, last-last ..

kesimpulannya......

''bahagialah melihat orang lain bahagia''

md::: nasihat ini ditujukan khas untuk munamuni....( sebab tak de org buat special dedication untuk manusia ni)

Sunday, January 24, 2010

JIJIK!!! TUIH!

As salam


Maaf kalau ini melukakan diri kau….tapi aku terpaksa….


aku sudah bosan dengan kau ni


aku benci


aku memang sudah benci


aku memang nak muntah , muak lah dengan ko ni


Menyibuk jek


Kau tau kan aku x suka dengan kau ni


Yang kau sibuk-sibuk dalam hidup aku ni kenape?


Kau pikir kau nyer bau jek


Abis aku ni kau buat macam ape jek, nak uruskan kau sentiasa


Nak pikir pasal ko setiap masa


Weih, aku banyak lah kejer lain


Aku tertekan tau


Ko tu dah lah busuk..


Aku dah tak larat dah nak mengeji dan mengutuk kau, kau tau!!!


Sekian, khas untuk kau




SI LEMAK


AMARAN::: JANGAN SEDUT LEMAK!!!


Okay, rakan-rakan, pernah x anda berurusan dengan selulit?


Owh, maaf! Bukan lemak manusia yang dirisaukan , tapi lemak lembu


x kirelah dalam bentuk, menyiang ke, makanan ke seperti sate daging, sup daging mahupun daging masak kurma….


Pernah x anda terfikir ia berda di bahagian paha, betis , perut , tangan mahupun tersumbat di saluran darah anda dan menyempitkannya……dan meyebabkan tekanan darah tinggi….

( sakit jantung dan arteriosclerosis)

Ngeri bukan? Daging lembu adalah sumber lemak haiwan yang tepu banyak, boleh menyebabkan kanser. Risiko mungkin lebih tinggi jika daging itu adalah daging yang diproses .. Em, lebih-lebih lagi daging yang buat burger tu…buat oblong ker….ataupun Prosperity burger..hehehee……


Ok, Boikot!!! Jangan pergi McD kat Perlis…. (hehehehehe..)


Dan gambar di atas adalah lemak lembu yang dibeli di pasar malam arau sebelah istana Perlis yang berharga RM10 sekilo gram

Lalu, apa kaitannya dengan puisi kejam yang diatas gambar itu…

Hal tersebut disebabkan, saya terpaksa menguruskan `kau' dari pukul 10 pg sampai 4 petang tanpa ada sesi makan tengahhari berlaukkan daging masak merah diantaranya….


Dan terpaksa mengempiskan lubang hidung yang kembang ini kerana hampir pitam dengan bau perfumenya…( rasa2nya Pengarah bagi aku A X?) … Harapan..sigh.



Ini semua kerana

STUDY OF ACTIVE COMPOUNDS IN LEAVES, BRACTS OR STEMS OF Musa acuminata Colla IN RELATION TO THEIR POSSIBILITIES AS FAT BINDER


BENCI AKU MENCINTAI DIRIMU


Bonus: Resipi

Satu Pokok pisang masak lemak


Bahan-bahan:

  1. Lemak daging
  2. Batang Pisang
  3. Pelepah daun Pisang
  4. Akar Pisang
  5. Jantung pisang
  6. Buah pisang

Cara-cara:

Gaul dan biarkan satu jam..sedia dihidangkan

Selamt mencuba! :D


MD::: Teringin jugak nak bagi resipi, sebab orang lain semua bagi resipi kat blog. Atau post kat facebook . Jeles! Nak puding caramel.



Thursday, January 21, 2010

KAYA

As salam

amaran!!!: ini bukan pasal jem kaya auntie ros mahupun kaya cap kelapa




Again; in marketing class my lecturer asked,

what you want to do be after graduate?

who want to further studies?

who are you in 5 years from now?

Again and Again (3x)

I bet u also sick with those questions


Munirah, you must / desperate / wajib to take it serious!!!



.. every single person in this world want to be rich, who don`t want? you...?

that`s why I make a link of handsome and rich Irfan Khairi......( I want to tackle him ..hehe...no lah..kidding :D)


why peoples want to be rich?

  1. to take a first class seat flight to bring us all over the world
  2. avoid begging others to lend them a money ( loan shark may be...)
  3. not ask other`s help to send our child to hospital because of fever (in case of not own car)
  4. help other peoples who need it ( so kind..)
  5. and many more reasons....




first class MAS




first class emirates




first class singapore airlines



how to be rich ?

the only answer for that question is

BUSINESS

jawapan lain seperti mengambil rasuah, mencuri, meragut, menculik, nombor ekor dan jenayah2 lain seumpanya tidak diterima ok.....

This is the only way for every single person/citizens to change their status of life....
and choose marketing as an elective subject might be the first step to be rich.....
atau jenguklah kursus/blog keusahawanan
atau belajar dr kisah2 org yang dah bina nama sendiri dalam perniagaan..



2010 Cadillac-SRX

owh..so cool.......mouthwatering......ok..g study cepat.....


kalo kaya duit, tapi busuk hati dan x bahagia buat ape?

kalo kaya duit, kawan sejati x de buat ape?

kalo kaya duit, tapi x de mase nak gune buat ape?

kalo kaya duit, tapi x leh tolong orang buat ape?

kalo kaya duit, tapi x bersyukur kepada Allah, buat ape?

lepas tu ambil dadah, bunuh diri.....nauzubillah..

''Ya Allah, jauhkanlah kami semua dari dimurkai oleh-Mu dan jadikanlah kami dari kalangan orang yang bersyukur" Amin


Murah rezeki dengan :

  • bangun pagi, jangan tidur lepas subuh ( caner, boleh ke, empunya diri?)
  • baca surah Al-waqiah
ape2 pun usaha dan tawakal adalah jalannya...


md::: emak suruh kerja kerajaan........

Tuesday, January 19, 2010

thinking......





PHILOSOPHY OF SCIENCE: FSG 500

BY PROF.DR HJ KHUDZIR BIN HJ ISMAIL..

NEW DIRECTOR OF UITM PERLIS...

I have been in his class for 3 semesters throughout this 3 years.....

what do I supposed to feel?

Lucky?

At the first time I met Dr.Khudzir when I am still 19 years old ;
my first semester in UiTM Perlis.. and right now I am counting days to be 22 years old
(not yet a woman but not a girl)

If I am not mistaken he is not yet Professor at that time ...Assoc. Professor ..

Dr.Khudzir (photo taken at night class of Organic Chemistry in 2007)


Dr. Khudzir (again..)

  • He is one of my lecturer, who can I see his commitment on his field, chemistry
  • he has won many awards for his research, and he deserve what he get now...(being a new director)
  • humble person, who drive Perodua Kancil every morning to UiTM Perlis.....

back to nineteen....hehhe..pioneer of bsac...(also at the same location)


Ok2............enough of it..


on Monday night, our first class of philosophy...and yes, we start to learn chapter one in our first class....and this is not actually a new thing for me but what can I say is I think I am in love with science and to be specific, chemistry...... (YEah, after more than 8 years learning chemistry! and since 13 years old in science school! )

Aristotle, Plato , Big bang theory, Islam, Buddhism, Atheism, Hinduism, and the relation of science with Al-Quran........some of what I have learned last night..........



Actually, I just love to review what I have been through along this 6 semester.....

what is my progress?,
what that I have gained...
what I have changed...
what is my deed .......?


do I deserve to own a scroll of degree......

thinking.....


1st assignment:::

essay of 600 words asking on

  • family b/ground
  • subject that liked the most
  • subject that learned the most
  • ambition after graduation

owh, man .....

I hate writting....hate essays.....( then
, wth, I am typing many words here)

the point is ... after 3 years...


what is my ambition?




md::: I try my best to write in English here as I want to improve my very super bad English
md::: moreover.. I need to think on to write 600 words of essay.....

Sunday, January 17, 2010

getah pisang

As salam..

OMG..
one of my fav jeans have been spoiled by


GETAH PISANG



ngan batang pisang angkut g makmal tau


aiyo....so,I have to asked MR GOOGLE...on how to get rid of the dirt and the result is so harem....

but I found one page that includes many tips from old folks and one of them is how to remove that getah pisanglah..yay3x....from laman petua nenek
banyak petua lain leh cari kalo nak lancarkan perjalanan zip seluar pun ada...=D

The tip :
Sapu sedikit kapur makan dan biarkan selama beberapa minit. pastu barulah dicuci seperti biasa......

mane lak aku nak rembat kapur makan kat cni...aper2lah...tapi tengok rupe jeans aku memg cam x leh hilang..

bak satu petua aku jumper ni, die kate kalo nak hilangkan getah pisang kat baju, hilangkan terus baju tuh...sigh....

syg lah woi..duit Encik Daud kot...


x kan nak koyakkan lak jeans tu nanti pengsan Puan Jamilah tengok kan haaa...

Jadi, saya cubalah untuk memakai baju labuh...untuk menutup kecacatan seluar yang berkenaan.......




namun, baju batik pemberian Puan Jamilah nampaknyer tidak berjaya menutup ketidaksempurnaan seluar denim itu....(kat atas lutut sebelah kiri saya)....

makanya harusLAH memakai baju yg lagi labuh dr tu...(wah ,berbaju labuh!)....









lalu saya menyarungkan lab coat..hahhaa....

woi, bergambo lak..g lah buat projek ko, munirah...kang nanti ko jugak yang nangis.....

untuk menyertakan rasa terima kasih saya kepada nisah yang dipaksa untuk mengambil gambar saya kat lab jadi saya pun meletakkan gambar beliau di sini








eh, nak gak muka aku kat sini.......:P

Saturday, January 16, 2010

JEJAKA & RAMBUT

As salam

Mencari calon suami?

Jejaka yang bagaimanakah menjadi pilihan anda?

Berjambang?

Bermata sepet

Hidung pesek?

Berbadan ketul-ketul?

Atau …

Berbulu lebat..hehehe…

Okeh..x kisah lah yang macm mane pun..yg penting sekrg nak bg pandangan pasal rambut…..CIRI penting nih…

First : Guys with a bang …..I like……..




Haruma munirah (eh..salah lah..haruma miura =P)


 

Second: long hair…. It may suit only just for artist okay..untuk org-org seni jerk……nak buat laki mithali..jgnlah yer


 




Kazu-kun @ darling (=P=P=P)


 

Third : Rambut pendek ( Guy surely look good with this cut..NO DOUBT)


 




2PM`s nichkhun @ along :D





Miura @ angah..:P


 


 

Wakil lelaki Melayu:::::: Mr faizal Tahir…ni ….sesuai kan die rambut pendek..with his aviator…(I think guys are look good with this thing) ….







Sebelum dan selepas potong rambut


 

Nape aku rase gambar wajah yg samer jerk aku letak….:P..

x kisahlah walau gaya rambut aper pun yang anda minat, yang penting nak pilih mesti cool..and

niat mesti betulkan…kalo suke rambut panjang jangan lah sampai nak dreadlock plak rambut tuh (untuk muslim)…

walau hensem caner pun jejaka dengan rambut panjang/colour tapi kalo nak buat jumper mak bapak sure r nak kasi hitam ngn pendek rambut tuh….walau betape moden pun family zaman skrg ni kalo bab nak pilih menantu ramai lagi kot yg konservatif………..

kalopun isu ini kecil bg sesetengah org……

kalopun ramai perempuan suke artist jepun ke korea,hindustan

tapi……

akhirnyer lelaki melayu tetap jadi pilihan……:D


 





Ini adalah sepupu saye…hahaha..

(md::::sorry Yob aku pinjam gambar ko …ko jgn saman aku pulak..)

gambar sekadar hiasan bukan untuk ikLan..:P

md: ini adalah pendapat peribadi saya, terpulang kepada anda untuk setuju mahupun tidak


 


 

Thursday, January 14, 2010

bile jadi bubur

As salam...

hari ni dpat balik harte paling mahal saye ade..
memg cam pelik r kene study balik windows XP ni.... ni yang rase super sgt nak notebook yg ini..



macbookPro family (come in 13 inch,15 inch and 17 inch) harga starts at $1199

atau....


HP Envy

LESSON TO be Alert:
-sediakan backup sebelum windows jd giler...cam biaselah

-transfer khazanah berharge kat external hard disk ker,cd ker, pendrive ker ape2 jerklah, jgn tangguh...yer cik munirah

-kurangkan download bender2 x berfaedah...seperti konsert lelaki2 mate sepet -__-

-gambar2 selalu lah upload bebanyak kat facebook ke atau laman sosial lain, jadi kalo gambar2 hilang boleh cari balik kat cni,(termasuk gambar pakai tudung ke depan) dr kengkawan nye fb pun boleh....


bile sudah bubur jadinye,

-alhamdullilah.... fail2 penting seperti PROJEK TAHUN AKHIR dan PRACTICAL diselamatkan

-bersykur sebab laptop masih berfungsi (w/pun touchpad nak tercabut)..sekurang2nye tolonglah sampai habis belajar ..PLeazzz..

-Jangan berlagak yer walaupun x pernah hantar kedai sejak beli pada raya cina 2008 sampai nak rayer cina 2010, sekali Allah nak balas, sekelip mate sajer...Subhanallah.


dan...
saye masih cube nak letak gambr bf sepet sayer tapi tetap x boleh...(masih x serik2 lagi,oi.....taubat!!)

Saturday, January 9, 2010

saya ialah pelajar UiTM Perlis

Cehh..bangger giler...
As-Salam

Hehhe...PERLIS...12 jam perjalanan naik keter....14 jam naik bas CEPAT express....(bas pukul 7 ptg sampai pukul 8/9 pagi kat uitm)..macam g overc...bak kate kawan (PAGET) yg study kat mesir..aku punyer pjalanan pun 10 jam jerk... yelah ko naik kapal terbang...aku ni dr POntian hjung benua asia sampai ke utara semenanjung Malaysia....dekat lak ngan Negara gajah putih nun.... and the ticket price is RM68.90 after 30% surcharge..itu tiket paling murah, kalo naik JB-KANGAR mahunyer lebih dr RM70...
Kalo sedara kaum kerabat aku tanyer belajar kat ner, dan mengethaui jawapannye mesti sure dieorg kate
"hui......jauhnyer"....
kalo yg pernah pergi mesti kater, ..
"tak tahan lah kat saner, panas die"... "x pun kiter naik kete mcm x sampai2"...
x pun
"saya naik bas, celik mate x sampai, celik mater lagi.. x sampai lg"

.....mesti cam serik jerk nak g Perlis ni ha...but I manage to studying here almost 3 years......clap2.....=D


Belajar kat Uitm ni best oi.. seyes x tipu.. first dtg cni...ader bilik kayu....bilik die cam aku rase time zaman penjajah kot...dinding papan..panas..hui..kekadang x denga .aper lecturer ckp....bayangkan kat U baru jumper bilik cam2.....mesti orang ingat belajar kat U ni semua pakai bilik kuliah yang besar dilengkapi projector sesemua...but don`t worry...sekrg die dah renovate dah, dah pakai batu and dilengkapi system penghawa dingin ...
ceh bahase.....

In the three years,

I have experienced such changes, it is all about the process to become adult...I have to pay RM100 perhead every month for rent a house together with my other 6 friends....mahal kot kalo kat arau ni RM600.. tapi nak selesa nyer pasal..n lagipun x der umah lain.....
terpakse jalan kaki dlm 20 miit gak r nak sampai kelas kalo jalan lelaju.....kalo x der bas.....
setahun duk luar...
pastu mohon kolej dapat kolej Beringin ...


View from my house at Beringin

I like this hostel..because it not seem like a hostel....like my friends ,Cik Nisah said..sometimes it looked like estate house....yeah, this hostel is exist since this university called ITM Pelis ......ex-student yg duk cni banyk yg dah beranak pinak......pun



Heat plate

As a Bachelor Science(Hons.) Applied Chemistry student, the advantages of studying here is the community is not as many as in Shah Alam; my batch is just about 27 students and btw, we are the Pioneer of BSAC (who will finish 3 years programs here)...clap3x
Jadi, lagi dekat kite dengn pensyarah..lagi senang nak tanyer (tapi x tanyer pun) kalo ader masalah....barang2 lab pun x berebut sgt ( compared to Uitm Shah Alam)..This is based on the sources who had experience studying/working/seeing there......

Pengalaman belajar memang x ternilai, suke duke, perit jerih, baik gaduh...semua menjadi bahan yang penting dalam hidangn kehidupan semua manusia
Kalopun bagi org lain kiter x belajar kat universiti glamor/oversea....tempat kite menuntut ilmu adlah sesuatu yang harus kite banggakn..kerana kite sendiri yg menentukan siapa kita (dengan izin Allah) not exactly where u come from.....

md::: kesarabaian ayat yg x dapat diselesaikan hehhe....
md::: bersyukur atas apa yang dianugerahkan-NYA.Alhamdulillah.
md::: nisah, aper lagi commentlah.... nak sgt tengok blog aku ni..Hehehe

Friday, January 1, 2010

budi dibawa mati

as salam

01.01.10;
  • tarikh akhir praktikal
  • say gudbye to teman2 yg kawan x sampai 6 minggu
  • bg cekelat untuk semua ahli makmal termasuk org yang aku x pernah tegur pun..
  • menanggung hutang yang super berat
  • genap umur 57 untuk ayah =)
6 minggu yang lalu,

23.11.09 ;
  • daftar dengan dihantar emak n mak inah
  • mak inah kate die amik pukul 5
  • naper lame sangat nak abis/ 6 minggu ni lamenyer?=(
sepanjang 6 minggu yg tersebut;
  • dapat kawan baru
  • berjumper dengan insan2 yang sgt baik
  • mengenal betape diri ini sgt kurang pandai
  • menyedarkan diri bahwa hidup ini memerlukan org lain
  • mengajar diri bahwa beratnyer terhutang budi
billion terima asih utk semua insan yg terlibat dlam menjayakn pekerjaan pertame saye di Makmal Kesihatan Awam Johor Bahru
walau x bergaji, tenage, ilmu dan senyuman anda semua memg x ternilai dengan cadbury cekelat
gift for MKAJB`s staff
kak ria...
sudi menunjuk ajar
manjawab segale persoaln
bimbing sayer, nasihat dan mcm2 lagi...

nadia n mira
aku memg bertuah dapt jumpe manusia baik spt kalian
menumpangkan aku kat umah ko kat setia indah yg best (walau aku pening sampai muntah g umah ko, setengah jam wei, tiap ari) masak untuk aku, bentangkan toto untuk aku, tumpangkan g makan ngan naik kete ko..... pegi angsana beli cekelat n many more....walau korang x suke amik gambo

nini,
.....uitm dihatiku
time kasih utk ko
sudi bg aku naik kete waja ko...
pilih hadiah riang untuk aku
belikn pisang goreng untuk aku

nini tolog pack cekelet, adiah tabung(kal ke-2 dpt adiah tabung dr mira, nadia,nini, kak ria, n nazirah)


dgn free of charge....walau kamu bertiga baru kenal aku.....

nazirah

walau ko lebih mude dr aku
ko sememgnyer mengajar aku agar mnjadi positif....

dayah, ana,mas, sef,riz

dayah, thanx ajar aku microbes yg aku seyes blur giler..ko baik (he..he org pontian ...)
thanx sebab jadik kawan aku walau hanye 5 hari kite kenal...
ketegaran kamu semua jalan selame 10 minit g kerje
membuatkan aku cemburu dengn kamu semua

kerane

korang x menanggung hutang seperti mane aku........



mak inah n mak long,

anda adalah wanita tabah..........

minta dihalalkan setiap minyak masak n petrol,
setiap butir beras, setiap titis air, setiap titik peluh, setiap saat waktu rehat,
setiap watt elektrik....dan segala2nyer untuk sayer...


md::::::benar hutang budi memg x terbeli......sungguh hingga ke akhir nanti.....
:::::: kali ke-2 dpt adiah tabung, maksudnye kene simpan byk duit untuk 2010....,