INSTAGRAM

Tuesday, September 27, 2011

My 10 months at Shah Alam

As salam,



My precious experience with kids , parents and teachers.



 the bajet rajin lady on Al-Ikhlas 2011 sport's day


 the bajet bagus 'girl' with teacher nik


 the bajet cute makhluk with adorable zamir, ameerul and hyper adam


 the bajet penyayang princess with active warits

the bajet mesra perempuan with Aisy


we are 'ikhlas' teachers






The huge day market that I had been in my life is at Shah Alam


antique culinary







 Atin with antique camera


 all things that you never imagine are sold here


 Lot of things are sold here, cars, foods, bundle shirt etc.


Met some of famous faces in Malaysia.



bloggers

with Ami Schaheera, fight with her cancer

the famous Shea , Munamuni and Maria Elena


 again, Maria Elena

the adorable, sweet and friendly, Zafira Hanis




 the bajet Scarflet with Lyna Kamal (right) and other sarflets in elevator.




 the bright smile owner,Anuar Zain. I was behind him on escalator at Sacc Mall.





with Hanis Zalikha's mother ,Nani Rostam at Bazaar Ramadhan Section 13, Shah Alam.

Other than these faces, I also met Hanis Zalikha with ehem-ehem at Sacc Mall, Sheila Rusly at Sacc Mall and Pasar Mega Shah Alam, Ziana Zain , Raja Azura, Zizan , and why I am listing this?

Actually,  lot of pictures , lot of words and lot of memories that I want to put in here, if just all folders and what is my mind can be scanned and projected on this page, 


I learned a lot while my 10 months here I know deeper about friendship, enemy,  honesty, badmouthing, parenting, Islamic value , hardship to eat .to get a food that I crave to eat, money to save, to live, and all of these make me grow , mature and appreciate the love and money that my parents have given to me before this.

Dear Shah Alam, 

I never know if I will met you again after this.
If it happen, ...........
Love, 
Munamuni

Saturday, September 24, 2011

tak ternilai



As salam,














 











kadang-kadang Allah sembunyikan matahari,dan Allah datangkan hujan.
kita menangis mencari matahari,tapi sebenarnya Allah nak hadiahkan kita pelangi

Terima Kasih atas pengalaman tak ternilai ni.


md :memang tak ternilai sebab dianggap  tak bernilai.

Wednesday, September 21, 2011

bagai langit dengan bumi

As salam,



kau angankan diri kau setinggi langit, setanding awan







hakikatnya, kau berada di bumi selayaknya dipijak.


md : pessimist   menerima hakikat.

Tuesday, September 20, 2011

sebab umur dah nak masuk 24 tahun

As salam,

Amaran!

entri ni akan menimbulkan perasaan jelek dan rasa `eh, tak tau malu betul!' orang nih!


Kalau tak nak dapat dosa free, tak yah baca.


Siapa tak da perasaan?

Siapa masa sekolah dulu tak pernah admire seseorang?

maka, anda menafikan kebenaran.

Tak pun anda tak normal.

suka hati jek nak cakap orang lain tak normal untuk menjadikan diri kau normal.

ceh, sebab umur dah nak masuk 24,
jadi tak heranlah, kalau nak cerita zaman selekeh berhingus tudung kelepet masa kecik perasan suka budak laki hot kat sekolah (hot lah sangatkan).


Ciri -ciri suami idaman kalbu.

Tak kekok  memasak

Pergh , ini rasa lagi macho, kalau die chef, lagi bangga, laki kau keje ape, keje tukang masak jer..


Muka tak jemu dipandang dan seyuman manis 

yelah nak hidup bersama-sama kan , nanti sehari dua tengok bosan dah

Kame Pictures, Images and Photos
gigi jarang pun tak pe, nanti boleh edit.


chinese look.



tu ar tak sedar diri mata sepet, tapi minat gak dengan orang mata kecik.Nanti bila die senyum, mata die hilang.


Penyayang dan mesra kanak-kanak







haha, tak da lah macam cerita korea yang mesti ada babak hero dukung heroin kan. Tapi kira kalau aku demam, pandailah die buat bubur sup ani utara kat aku.


Matang dan bertoleransi


Ha, aku takut laki yang pentingkan diri sendiri. Yang ak boleh terima keluarga kite, Yang tiap-tiap tahun, asyik famili die jek, taulah lelaki harus mengutamakan ibu die dari isteri die, tapi kalau dah mak mentua suka buli menantu die , kan kesian.

kuat berusaha dan bekerja

kerje-kerja apa pun tak kisah,asal halal (ceh, ayat klise). yang penting kalau setakat nak mintak duit  beli kerete Volkswagen Polo yang latest tuh boleh lah.

tak kisah lah die doktor (ceh, bajet doktor pandang kat ko lah)


Tak pe Dr.Kame pandang aku :P




Die keje kontrak ker, boleh die bina mahligai kami dengan tangan sasanya, 
tapi die haruslah berupa seperti Kame untuk menjadi pekerja kontrak..hahaha.


haha, cikgu lagi best cikg Odagiri Ryu , dia mempunyai semangat untuk mendidik anak bangsa, cikgu bahasa asing lagi dapat bonus mark.


and the lists go on,  hormat orang, kelakar, badan kurus tinggi, setia, beriman, boleh menjadi imam, utamakan keluarga, berharta,

Tapi, mustahil untuk mendapat perfect husband, as me myself  has a lot of things to improve, has lot of flaws.
So, bak kata mak aku, cari lah yang sekufu,


bila aku tanya , mak aku boleh tak kalau kahwin ngan kame, mak aku cakap , boleh , kalau dah jodoh.
Tak lama lepas tuh, em, tak naklah, kahwin ngan orang melayu. jek.
Tapi, kadang-kadang orang melayu lebih mat saleh dari melayu.

Tu r , aku pun tak betul lagi, lagi nak bimbing orang lain, tapi bagus gak , kalau kita dapat mengembangkan agama Islam.

Dalam nas Hadis sebagaimana sabda Baginda yang diriwayatkan oleh Bukhari yang bermaksud:

"Perkahwinan itu Sunnahku, sesiapa yang tidak suka kepada Sunnahku, dia bukan daripada kalangan umatku"

(riwayat Al-Bukhari)
 
sumber :halaqah



Semoga mendapat jodoh yang baik, dan soleh.


md : mintak dijauhkan suami macam watak Ustaz Shauki dalam Tahajjud Cinta.

Saturday, September 17, 2011

kau yang ku sayang

As salam,


zaman sekolah adalah zaman yang indah untuk dikenang, kalau yang pedih pun, sudah bertukar menjadi seperti masak lemak cili padi , sungguh nikmat untuk diingati.

zaman di mana, aku pertama kali berjauhan dengan mummy and daddy ,

zaman di mana, aku menangis di katil atas keseorangan, dan di dalam bilir air sebab rindu dekat mummy and daddy,

zaman di mana, aku bertahan mencari manusia bernama teman,

zaman di mana ia membentuk aku sekarang,

walau aku tiada kerjaya gah untuk dibanggakan,

tapi aku ada teman yang takkan aku lupakan,

teman yang aku pasti aku ceritakan pada setiap kawan,

dan membuatkan aku sentiasa tersenyum sakan,

kau antara anugerah yang aku takkan sia-siakan.

dan selama 12 tahun umur persahabatan  , (kalau ada anak dah amik UPSR dah).

aku harap ia akan kekal sehingga umur terakhirku, hingga terpisah jasad dan nyawaku.



Selamat hari jadi  Fatma Karimah binti Paiman,
Semoga sentiasa dirahmati oleh Allah, 
dan disayangi,
oleh bakal suami. 
(cepat-cepat cari jodoh)

md: sejak bila aku panggil mak ayah aku , mummy daddy...:P

md : memang pikir masak-masak ar nak tulis entri jiwa-jiwa ginih, padahal kalau cakap asyik mengutuk jek.
gambar ihsan  Nurhairunisa Ahmad ( sebab bukan kau punya besday, jadi takda gambar ko. Jangan mare e :P)

Wednesday, September 14, 2011

Sampai Hati Kau, Adnan

As salam,




Berbicara tentang cinta,

Memang sungguh indah,

Ada yang bertuah,

Tapi, ramai juga yang kalah,

Bila,

kasih yang dicurah,
 
tidak dibalas dengan sayang yang diharap.

Selamat tinggal, Adnan.







Semoga kau berjumpa dengan wanita yang lebih baik  dan lebih layak untukmu.


Ikhlas dari gurumu yang `ikhlas'.



Tuesday, September 13, 2011

Maaf

As salam,


saya rindu awak,

awak rindu dekat saya tak?


Baiklah , silakan  lempang muka aku!

(dengan manja) :P


sempena hari raya , saya nak minta maaf, selalu sangat mengutuk orang, ampun-ampun

erm, saya punya skill nak tulis blog dah makin tumpul,
so, tak reti nak tulis panjang..minta maaf 

pergh, naif gile aku.

so, sempena hari raya ni, aku letak video klip mawi ngan akhil dengan imam muda, sebab aku kagum dengan masjid besi dengan lagu die yang sedap.



dan aku pun nak mencari publisiti jugak, , mintak maaf lagi kalo mengundang kejelikan :P