MY INSTAGRAM

Saturday, January 20, 2018

Aperrrr, dah 2018?!

As salam,

Masa memecut tanpa menoleh ke belakang,  cuma kau jek suka throwback .
Mengenang kisah lalu,  kadang-kadang boleh lah tengok sejarah agar jadi pengajaran.

walaupun banyak betul memori hilang.. #faktorusia.

Meh lah baca aku nak throwback aku punye tahun 2017 pada ketika nak hujung Januari 2018 ni ,sebelum banyak lagi aku lupa.

Januari -Jun 2017(kot, masyaAllah)

Aku kerja sebagai sales girl..
Atau product specialist nama postnye.
Tapi, tak special sangat lah aku nye pun... Hahaha.
Nampaknya harapan aku nak kerja lama tak menjadi macam kat entri aku dulu, tak kesampaian.
Kita merancang, tuhan menentukan.

post review tahun 2016

Nak cerita pasal kerjaya pilihan dan kerja-kerja aku dulu , tapi macam banyak sangat nak buat summary , yelah makin panjang umur ni, makin banyak plot cerita ye dak. klik je lah post zaman purba tu.

Bak kata kawan aku, si suami Atul, aku kalau jumpa kau, mesti tanya, kerja mana sekarang ni.
Dek banyak tukar kerja.
Haha, hampeh.

Tak semua kerja tu, semua orang boleh  buat.
Sama juga bidang sales, it's not for everybody. Maybe I'm wrong. No?

Berhenti tanpa dapat kerja lain lagi, aku plan nak bercuti, macam aku buat tahun lepas.
Kelakar bila, ex-colleague aku tanya, you nak buat ape lepas ni?
Aku jawab buat masa sekarang aku nak travel.
Dia tanya nak pergi mana,
Guess what?
Aku cakap, nak pergi Perak. P. E.R.A.K

Dia sengih, ingat, nak gi travel,around the world, gi US ke Australia mana kan.

Hahahaha. One fine day . InsyaAllah.

Tapi, nak pi Perak, untuk hiking dan bercuti pun tak menjadi kenyataan.
Aku okay.

Maka, bermulalah operasi mencari kerja, beberapa interview aku pergi.
Ada yang dapat, tapi aku tolak, atas beberapa faktor.
Tapi, aku kene cari jugak kerja sebab nanti abang aku kahwin, kena jumpa sedara-mara.
#nampaktakniatdisitu.

Sekitar Ogos, akhirya, aku diterima bekerja di kilang plastik. (lagi)
Bak kata mak aku pulak, asyik kilang plastik je..

Sebenarnya nak ringkaskan je, polimer kan berbagai-bagai .
plastik makanan, plastik tupperware, plastik perabot. plastik jantina #eh

Kerja bidang quality balik. Kerja kilang balik. Kerja hujung minggu balik.
Kerja hadap customer complaint balik (dan lebih  banyak jumlahnya).
Kerja balik lambat balik.Kerja stress balik.

Tapi, di setiap cabaran itu ada manisnya, aku jumpa, kawan-kawan yang masyaAllah baiknya.
Yang buat aku bertahan tak hantar surat letak jawatan sampai sekarang.
Haha. Love you girls.

So, seperti biasa, azam tahun lepas yang tak tercapai tu kita mula balik.
Nak join hiking sekali, last pergi October 2016, last makan angin September 2016.

Pergi Terengganu around March 2017, untuk suprise kan geng kite ork, sorang tu, Mat Keng kat kenduri kahwin dia, dan kawan lama aku di UiTM , Lisa.

Awhh, lamanya tak pergi kenduri kahwin member...
Tahun 2018, ni aku harap ada lah kawan-kawan rapat aku kahwin.
Siapa yang single tu ehemm, jemputlah kite kalau uols kahwin haha #boleh?


Itu sahaja coretan untuk tahun 2017, nampak ringkas dan tidak menarik bukan?
Haha. #insertemojisedih


Image result for demi masa sesungguhnya manusia kerugian

Saat berganti minit.
Minit berganti jam.
Jam berganti hari.
Hari berganti tahun
Tahun berganti dekad.
Dekad berganti abad.
Abad berganti kurun.

Toleh kembali apa yang kita telah capai dan apa yang telah kita tinggalkan.

Dalam meningkatkan taraf ekonomi kita, adakah kita juga meningkatkan iman kita.
Atau ekonomi jatuh, seiring dengan iman yang semakin lemah?



Monday, November 27, 2017

DBSB Siri 21: Saat jodoh Saad datang

As Salam,


Aku ada seorang abang, yang perangainya ya ampunnn
Kami bukan sejenis adik beradik yang akan buat wish kat instagram 
Dengan hastag #proudsister #siblingsgoal.

Memang tak arr.. Hahaha


Bila abang aku beritahu dia nak bawa  kawan perempuan ke rumah setahun yang lalu,
aku agak terkejut.  Sejak bila pulak dia ada girlfriend.  Pandai nye sorok... #kauingatsemuaorangyangtakkahwinmacamkauke #foreveralone

Hantar rombongan untuk bertunang, ikat setahun, tetapkan tarikh,  tetapkan mas kahwin. Tetapkan upah tok kadi.. Bla Bla,
Pejam celik mendekati waktu, aku masih tak berapa nak hadam yang abang aku akan kahwin dengan perangai dia.

Macam mana perempuan tu boleh jatuh suka kat abang aku.

Sekarang, sejak saat pernikahan itu telah 3 bulan berlalu, aku bersyukur kak ipaq aku setia bersama abang aku, LOL
#sorrybrother #doayangbaikbaik


Walaupun kak ipaq aku kata dia ada kejutan budaya masuk keluarga aku, sebab kami sejenis
cakap kuat-kuat  macam orang tu jauh 10 batu, padahal dok sebelah je.

Alhamdulillah, semua berjalan dengan baik.




Gambaq masa hantaq abang aku nikah, tak da yang high definition.

Aku tahu kehidupan berkeluarga bukan selalu mudah, contoh macam kak aku ni
yang 14 tahun kawin dulu,.
Boleh pulak semua baju sekeluarga yang konon nak matching tinggal belakang pintu, dah gosok ya untuk makluman semua, tinggal nak bawak masuk dalam kereta je.

Dah sampai Nismilan, nak maghrib, baru perasan, baju tinggal kat Pontian.

Nasib hampalah laki bini, cari baju kat Jempol, maghrib tu jugak.

Bila kenangkan kelakar pun ada.




Dok kat homestay, keluarga perempuan bagi kita sarapan nasi lemak.





Hantaran-hantaran termasuk sirih junjung mak cik kita , Mak Long dan Mak na, dan sepupu ipar yang buat. Terima kasih sangat sudi tolong di saat-saat akhir..
Harapkan adik beradik pengantin, ..hampehhhhh.


Sirih junjung buat masa kat Felda Lui Selatan, takut layu katanya.




Bunga tajaan Mak Na,  alas dulang kebanggaan akak aku, dia buat  14 tahun yang lalu masa dia kahwin.



Berhenti sat, makan dalam perjalanan.







Terima kasih keluarga , sedara mara yang turut ikut rombongan.


Bila dah makin menginjak dewasa ni, makin terasa sayang dan bersyukur dianugerahkan keluarga ni.


Minggu depannya, 16 September, kenduri kahwin belah keluarga kami pulak.
Sebelum tu, nak ceghita, goodies ialah sapu tangan @tuala dapur
Beli tuala kat IKEA , masa tu, IKEA Tebrau tengah pasang signboard agaknya.
Gigih pergi IKEA Damansara balik hari, beli tuala.



Kesian mak hang, bila hang kahwin, mak lah yang paling penat sekali.
semua dia nak pikir , dia nak buat, kira , angkut tuala tu pun dia buat.

Macam biasa lah abang aku bagi respon,"Ini tuala yang diagung-agungkan?"






Sabaq Munirah .Ikut perangai Fattah please 😀

Okay, foine, depa kuat kerja, bukan kuat tidoq.







Tanpa keluarga, siapalah kita. #gitchu



Aku bukan apa , beria amik gambar lagu ni, kad jemputan tu , sepupu aku yang buat .
Bunga , sarung kusyen tu semua aku yang pilih.
Aku benonya nak buat entri pasal deko , ketika itu aku melalui fasa suka interior designing lol, tapi sekarang fasa tu sudah berlalu dengan tamatnya saluran Life Inspired kat Astro #awatAstrobuangchannelfavorite #Boikot #minathanyabertahansementara #goyah #lalang




Pelamin pulak, nak simple je lah , kebetulan, Tunku Tun Aminah telah melegakan rakyat Malaysia (sekurang-kurangnya aku). Kira kalau lepas ni orang tanya hang apesai buat majlis kahwin simple, hang boleh cakap hang buat tema royal #walaupunsebenarnyahangsengkek , mas kahwin pun RM22.50 ja #kahwinilahgadisJohor #ehemm



Majlis bertandang lagi pun , pakai baju kurung Johor je, #proudJohoreankatekau tapi kak ipaq kita buat baju moden, tak pa lah.











Makcik mak cik kesayanganku



Makcik mak cik kesayanganku



Makcik mak cik kesayanganku





Sebenarnya, aku nak habaq aku sangat menghargai mak cik pak cik aku (ada yang tak de dalam gambar) dan sepupu-sepupu yang sentiasa ada untuk mak pak aku, selama ni, terutama waktu majlis kahwin ni, betapa dia orang yang banyak tolong mak aku, aku akui aku punya sumbangan tenaga hampir tak de.  #sorry #IwishIamrich #yangpentingjangantanyabilanakkahwin



Semakin usia meningkat, semakin ramai kelahiran generasi baru, begitu jugalah, sedikit demi sedikit, seorang demi seorang pergi meninggalkan kita. 
Arwah Pak Ngah (berkopiah putih) telah pergi menemui Ilahi.
Tahun ni sahaja, aku kehilangan 2 orang pak cik , dari dulu setiap tahun aku paling harap, setiap kali raya, aku akan jumpa setiap orang ahli keluarga kami, dengan wajah yang sama, keadaan sihat yang sama, gurau yang sama, namun aku harus akui hakikat, jodoh itu  tidak hadir pada setiap insan, tapi setiap insan pasti menemui ajal.



Mbahhh #hmm #inserticonsedih #apesalbolehlupanakamikgambardenganmbah

Semoga mbah dipanjangkan juga umur untuk menyaksikan lebih banyak kenduri kahwin cucu-cicitnya.



Sepupu-sepupu. Terima kasih sudi datang, tolong dan memeriahkan majlis 






Sepupu-sepupu. Terima kasih sudi datang, tolong dan memeriahkan majlis .



Begitu komited ya, tukang bagi doorgift, bergambar di pelamin pun turut membawa 'tuala yang diagung-agungkan tu' luls angat.


Kami team adik beradik sama mak, sama bapak, muka lain-lain. 
Tapi kita tetap #lotsoflove #aww #euww :P



Ayahku, baju siap ada effect ombre, peluh kaut duit keruk..haha
Penting ya baju pagoda dalam kes ni.



 "No family is perfect, we argue, we fight. We even stop talking to each other at times, but in the end, family is family. The love always be there"
















Aku bukannya apa letak gambar Fattah dan Fazura ni, 
bukan nak  bandingkan baju ke apa lah, kemon, depa designer, abang kita tailor.
Colour depa lilac katanya, colour abang kita pink belacan.

Bukan juga nak kata aku frust pasai Fattah pilih Fazura . 
Aku suka Fattah, dan aku suka Fazura.
Bayangkan mereka berkahwin, ia ibarat, kau suka waffle dan kau suka aiskrim coklat , bila ia disatukan, ia adalah kegembiraan berganda.
Alhamdulillah.

"Cinta itu membebaskan, jika ia kembali, itulah cinta sejati"
#eh


Tapi pasal aku jumpa post  kat bawah ni kat Timeline Facebook aku.





Ko rasa? Hahaha

Yang penting, 

mereka bahagia, saya bahagia.


Wednesday, August 2, 2017

Antara emak dan kekasih pujaan


As Salam,

Mengenangkan hubungan emak dengan anak, adalah perkara yang sangat ditekankan dalam agama selain hubungan suami isteri. Sebab semua orang mempunyai ibu,  tapi tak semua orang punya suami/isteri.. Ehemm..
Oleh yang demikian,  aku berceritalah pasal mak. 
Ramai orang baik dengan emak, mungkin sikit yang jahat dengan emak.
Aku bukan paling taat, selisih pendapat memang selalu, ada kala kongsi cerita, kadang buat apa yang disuruh tapi makan tahun, bagi duit kalau ada lebih #bukanbagisiapsiapsebagaikomitmenutama.. 😂 bila mintak tolong, ade jek alasan dengan tujuan hanya untuk annoy kan mak jek.
Macam aku dengan mak aku, 
Style aku cakap dengan mak aku mungkin tak sesopan santun korang. Aku belum attend kursus diraja cakap sopan-sopan maklumlah,  kena kursus 2 tahun sebelum nak masuk jadi kerabat.. Luls 

Walaupun biasa orang cakap,  masakan emak adalah yang terbaik. 
#memangmakakumasaksedappun. #bias
Emak-emak kita telah meletakkan standard yang tinggi dalam rasa masakan.
Pergi makan mana-mana,  mesti rasa masakan mak lebih sedap, lebih-lebih lagi kalau masakan tu, signature dish mak korang. Macam mak aku, asam pedas lah apa lagi, well orang Johor kan, tak makan asam pedas seminggu rase kekosongan dalam jiwa. 


Emak aku juga agak selamba,  walau aku adalah anak dia ni dah besar yang sampai sekarang,  dia bebel dan selalu kena marah.
Selamba sound aku di khalayak..  Perghhhhhh.. 
Rasa nak pakai visor tinted 5%.


Lepas gambaq ni, dia blah, malas nak layan aku bergambar.

  

Walaupun begitu, kadang - kadang mak aku layan jek perangai sengal aku.

Contohnya,  bila aku mintak dia buh nombor plate kereta dia sempena birthday aku.
Mak aku buh.. :D
Kot kot lah kan mak aku ingat birthday aku.. Mak aku jarang ingat birthday aku.. Lol #takkisahpun #sebabakuselalupunlupabirthdaydia

Guess what?



Macam tahun sebelum ni jugekk.

Fyi, birthday aku 6 Mei

Bila aku cakap aku nak pi satu cafe ni kat Damansara , dia buka pukul 3, gigih tunggu sebab urusan habis pukul 12pm.  Kalau tak boleh balik Johor terus.

Stalkers kafe by Fattah Amin, 
Mak aku pun layan kan aku..
Walaupun,  dia komplen lah cam biasa.
Ingat apa lah istimewa sangat.




Waffle,  eskrem, pisang. Menu paling lambat dapat.
 Aku tanya mana strawberry kat adik tu..
 Die cakap strawberry habis lah kak.
Macam tak biasa pulak kan kau, kalau gambar dalam buku menu sama dengan apa yang kau dapat, adalah satu rahmat okay.







Sian Fattah, cinta kita tak direstui,
Biarlah aku membawa diri.
Sepanjang perjalanan mak aku dok gelakkat aku pasal pergi kafe Fattah.
Ingat apalah yang istimewa sangat..

Nasi dengan daging kambing, air jus jambu, air kosong, dengan waffle tu dalam 40 ringgit lebih , campak resit mana tah  .
Tak boleh lah kau nak compare makanan kat kafe hiptser dengan kafe hostel korang. Luls.
Ada baca kat ruangan komentar instagram dia,

"Mesti tenang jiwa kau kan Fattah,  Alif Aziz buat hal, kalau tak orang asyik kutuk kau jek"..
#mudahterhibur #lebihkurangjek #yangpentingcapaimaksud #janganlahkitamengutukorang :P



Mak, mak! Cepat ambik gambar. Nampak, macam mak aku excited kan? walhal die  cam ek elehh




Surah Al-Isra’ ayat 24,
“Dan berbaktilah kepada keduanya dengan perasaan kasih sayang (yang mendalam) dan ucapkanlah, ‘Wahai Tuhanku (ALLAH) ! Kasihanilah keduanya (ibubapaku) sebagaimana mereka telah mendidikku sewaktu kecil.”.  sumber



Sekian, 

#malasnakbuatpenutup
#tajukmacambiasaoverrated


md: mak yang bayar kat kafe tu, aku benonye nak bayar, tapi dia tak terima kad  #niatada

Friday, July 14, 2017

Raya Ku Sendu

As salam,

Hai, masih hidup  lagi ke tu?

Amboi, soalan meminta sangat.

Ucaplah, Alhamdulillah,  syukur kita kepada Allah
#insertlaguRaihanbesertakompang

Dah lebih separuh tahun 2017 ni berlalu.
Amacam? Masih di jalan yang benar? Atau termasuk simpang lain?
Atau kena u-turn , start semula?

Takpe.

You're a winner even before you're born. 
You finished first when close to a billion were running after the same spot. You won in spermatozoids’ race to the egg, the mother of all competitions. 

#hahaha  #mampuih #orangnakquotediapunnakquotejugak #copypaste

Aku? Tak payah cerita. lol.. Nanti akhir tahun , aku buat kesimpulan.. huhu ke haha , kita tengok di hujung rancangan.

Tapi, yang penting aku kena update pasal raya, sebab raya setiap tahun, aku tak pernah miss nak buat entri.

Bukan apa, sebab sebelum ni, simpan dalam laptop, laptop rosak, simpan kat facebook, facebook aku hilang, simpan kat instagram susah nak scroll, simpan dalam belog jelah setakat ni tak pernah hilang, harap janganlah, aku terdelete..choi.
Walaupun raya kali ni agak sendu sikit.

Kenapa?



1.Baju raya

Oh My mahalnya..  Semua kat instagram yang aku follow range rm200 ke atas.. #tastetinggibajetrendah

Ingat nak redah pergi mall ke, jakel ke,   shopping last minute.. pasal aku fikir, mesti diaorang bagi kaw kaw diskaun.. Haram der, malas fikir ramai orang #iamanoldlady

Sempat beli satu baju kurung kain kapas bawah RM100 sebelum pembelian online ditutup sebab pos cuti raya.


2. Duit Raya

Duit raya tak tukar langsung, nasiblah, tukar duit dengan duit RM5  tabung kakak aku .. mujur ada. Siapa yang dapat, nasib lah. Tak dapat,  kita tengok  tahun depan insyaAllah kalau masih bernafas lagi.

3. Gambar Raya

Gambar raya tak banyak yang helok.
Aku tak boleh belog tanpa gambar, aku tak pandai mengarang ayat-ayat yang menarik.
Sebab tu aku selalu tipu letak gambar banyak, tu yang nampak belog aku macam panjang.. Mihihihi

Kamera antik kesayangan aku rosak, handphone pun nan hado.

Maka , apo yang ado ja lah jang oi.

4. Feeling raya.

Ketiga-tiga sebab di atas berpunca dari feeling dan roh nak raya tu tak berapa nak mai.
Mungkin sebab kau punya puasa tak berapa nak all out.. #insaf


Aktiviti raya aku sejak azali, memang sama, tapi aku tak pernah bosan.
Aku suka pergi rumah Pak Noi, sebab rumah dia Cans angat, selalu photoshoot raya.
Tapi, kali ni, pak aku nak balik cepat. Gambar nan hado ni jek lah, lighting teruk, kualiti ala-ala kamera VGA.
maka terpaksalah di black and white kan.




Maka, terimalah gambar keluarga Pak Daud  ala-ala tahun 1971 pada tahun 2017 ini.




Si Iman Tariq ni kak aku tak habis-habis kata anak dia handsome..Haha
Sementara dia kecil ni aku selalu dengki dia.. sebab oh my baby why you so cute?!
#Dahbesarajakbergustijekmacamabangdiakatbelakangtu



Iman Haidar dan Iman Tariq, memang biasa berebut perhatian 


The only niece, Kamilia Iman. Dah anak dara, oh my, selalu kacau dia masa kecik, video dia masa nangis dulu hilang ..Sedih! #shoulduploadinyoutube #nasisudahdimakandubuk



Ziarah kubur Atuk aku, Arwah  Abd Ghani bin Saat

Yang ni Mohamad Saad, dia konon macam kerabat dirajalah, ulang-ulang nama keturunan.. luls





Kubur arwah tok perempuan aku, Jamilah







Iman Haidar dengan idola dia, my hero, Daud Abd Ghani



Nasib baik, sepupu aku, skill fotografi ade, boleh lah amik gambar helok sikit.
Iman Haidar tergolong dalam golongan kanak-kanak yang jenis asal bergambar jek buat perangai.
Mengimbau betul zaman kanak-kanak aku, mesti kena marah bila bergambar.
Orang besar ni pun satu ek, budak mana boleh suruh-suruh, suruh dok diam , suruh senyum elok-elok, tapi dalam nada marah.
Apa lagi, nangis lah budak tu. Kan?
Kenapa wahai kanak-kanak, Kenapa???!! Kang dah besor gila pulak bergambar..hahaha


Inilah satu-satunya baju raya aku. 
Walaupun, gambar senget, mata tak berapa nak bukak , baju renyuk dan pose KAYU aku tetap suka baju kain kapas ni.. #ehem #nakjugakayutu #ifyouknowwhatImean #ohsayangakumalu

beli kat Petaleaf , kebaya peplum katanya.
Tudung ni pun aku suka, walaupun harga dia RM25, tapi dia punyak effect drape tu nampak macam tudung uhuk uhuk yang ratus-ratus korang beli tu  kan. #feelingsangatkauMun

Gambar dengan kawan-kawan tak banyak, sebab kawan aku muka sama jek siaran ulangan ala Astro. Haha, but I love them all. Laga pipi ciked.
Beriya sebelum raya, nak pergi rumah kawan-kawan sekolah rendah.. Nan Hado der, biasalah kita kan, semangat kat laman sosial je.

Jom lepak, jom jumpa , jom raya... kat facebook jeklah lepaknya.. hahaha


Dah lama gila rasa, tak ambil gambar feeling Msphotographer I Love You.
Nasiblah Nisak jadi mangsa aku, raya rumah dia dua kali, pergi mana-mana terpaksa jadi my other half ..sampailah dia kahwin nanti.








Jumpa Tubeng paling sekejap, janji jumpa. beraya dekat helipad dekat masjid UTM, masa dipenuhi dengan ambil gambar sahaja, tiada sesi melantak makanan. Dia ada Huawei P10 apa lagi, kita posinglah.


Sebab diaorang colour coordinate dengan langit, aku tak nak interframe



Suka gambar ni, walaupun kabuq, Suka angat mak hang tu gelak. 
Pertama kali jumpa baby Amar, anak Tubeng ni, oh my.. how time flies.


Baju tak ingat raya tahun berapa punya dah 2008/09 kot.
Konsep reuse diamalkan.
Rakyat tak kisah der, kau punya baju raya tahun berapa. Kau jek fikir deep.



Dulu, kamilah si bongsu yang spoiled, bermasalah , hopeless.
Sekarang tinggal aku jek hopeless.. luls







Tips untuk perasan diri lebih elok dalam gambar :

Kalau nak nampak muka cerah, pakai bedak dan jangan amik gambar dengan orang yang lebih cerah, kalau nak nampak tinggi, pakai kasut tinggi dan amik gambar dengan orang yang lebih rendah.
Kalau nak nampak muka kecil, atau kurus duk belakang, dan chin up sikit, jangan rapatkan dagu ke leher, seperti yang dibuat Tubeng ni.. #haha #lesungpipitmahal



Pergi kenduri kahwin kat Kota Tinggi, Syima, kawan masa kat UTM pun angkut Nisak, jadi partner aku. Cantik kan gambar ni, kalau aku pakai baju biru bedak.
Sepanjang perjalanan dari Pontian -Kota Tinggi-Skudai-Pontian ,aku dok bercerita pasal LoFattZura sampai dia suruh aku stop, sebab pening. Hahaha.
Aku lebih tahu perkembangan mereka daripada perkembangan diri sendiri.
Ya Allah, please guide me.





Geram sangat anak Imod ni, nak geget.
Aku lupa lah nama anak kau ni Mod.
Noah jek aku ingat. 
Gambar ngan kau, dan Cik kiah,  aku terdelete, nasib lah.
Lagipun ade ke patut, si Imod ni tak bagi kitaorang raya rumah dia.
Hampeh tol mak ko ni Noah.. 
 #harapImodtakbaca
#kalaubacaakumintakmaaflagisekalilah 

Konsep baju, apa yang ada dalam gerobok, pakai kemeja dengan kain baju kurung raya tahun 2012/13 .



Dengan sweet couple ni.  Bakal lahirkan genius Mathematik negara .
#gambarkualitirendahkitabuatapa?






Pau , Atul sekeluarga, #matamanamata dengan my idol aka my mother, Cikgu Jamilah.
Tengok, nama mak aku sama tau dengan nama mak mentua dia, a.k.a emak kepada suami mak aku a.k.a emak kepada ayah aku a.k.a atuk perempuan  aku

Aku tak panggil nenek, aku panggil arwah nenek aku, tok.




Sekian entri raya aku, terimalah gambar gorgeous aku hasil tangkapan Tubeng.









YPC 



Yang Paling Comel. I know.
😂😂😂
Terima Kasih.
 Minta Maaf Zahir dan Batin
Semoga berjumpa lagi raya tahun depan InsyaAllah.

Lots of Love, Less of Hate
#nakjugekk
💗💗💗💗💗💗