INSTAGRAM

Saturday, July 17, 2010

mari meleleh...

As salam


Saya mengidam...

Sotong .... bukan  Paul , sotong yang diberi kerjaya sebagai tukang tilik,  tapi sotong dalam yong taufu kat Perlis. Kat Pontian, penjual yong taufu tu cakap dia tak sampai hati nak jual sebab kena letak tawas, nakbagi dia kembang. Takpelah, kalau beli pun, pilih  ketam jek. Lagipun, yong taufu kat sini aku lagi suka dari kat sana, steamboat style.

Taufufa...Azra Soya dekat Perlis jugak, , tak jumpa lagi yang setanding dengan dia.

Ice blended  pasar malam kat Perlis, atau lebih narrow lagi dekat sebelah istana arau, yang Pak cik Avanza punye....dekat tempat lain tak best, kalau best pun mahal.

Kesimpulannya, aku  mengidam nak pergi  Pasar Malam Kat Istana Arau!!!





South`s Yong Tau Fu is the best.



Tau fu fa kat pasar malam Pontian, tengok pun tau tak sedap.


kalau nak sangat ice blended, kena buat sendiri.

Pergh, rajin betul buat sendiri, mengidam punya pasal...sanggup you



tadaa...




Oops, silap..itu SR iced chocolate with cream, RM7.50.... mahal okeh, buat aku.

Kalau macam tu terpaksalah rosakkan blender (dasar makhluk perosak)...





bebola naga juga kalo ada stok....





bukan kentos berwarna merah, tapi nanti k**c**g warna ni....



kaler die kalau buat lipstick memang meletop.





Disebabkan , kalau kat kedai , whipped cream die selalu letak sikit, maka dengan membeli sendiri boleh lah
nak letak

sebanyak mana pun,




setinggi mana pun ,


sehingga meleleh-leleh....

*Buah naga, banyak khasiat wei, baik untuk pesakit kencing manis, perbaiki peredaran darah dan macam-macam lagi.
Kawan saya, farah buat FYP pasal kulit buah naga untuk penghasilan etanol sebagai sumber tenaga alternatif.

md ::: Okeh, haus....


13 comments:

  1. huhu...pantasnyer cik paro nih, hehe...rupe jek sedap ...rasa lagi sedap...

    ReplyDelete
  2. waaaaaaa bln pose nnt aku balik aku nk buke pose kt rmh ko ngn air nih! ok x?

    ReplyDelete
  3. hhaaha, x de maknenye wei, ko buat gune milo pun jadi apek, appearance jek lebih wei...huhu

    ReplyDelete
  4. ceh, nisah..nisah buat lah resipi lomak cili api dan cara-cara die secara detail..ni request nih...huhu

    ReplyDelete
  5. pepepepepeepeggghh.. sangat meleleh okeh! lama giler dah tak makan dragon fruit.. isk! ini menggiurkan! spatutnya d letak d bawah kawalan gambar ni.. hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha..makan dragon fruit bagus..kaya dengan antioksida...

    ReplyDelete
  7. eh sotong xde kat sana???...hahaha. Mengidam ye kalau sudi mehla dtg tupun kalau sudi

    ReplyDelete
  8. hha....tak nak dah, sebab die letak alum...hahaha...tak lah memain, jek, jauh no, aku nak g sane....semate-mate sebab sotong

    ReplyDelete
  9. hehe, wallahualam ..tapi berdasarkan bacaan , kalo terlebih gune boleh bagi masalah kesihatan pada mata, kulit ngan paru-paru... boleh mati jugak...

    http://www.copperwiki.org/index.php/Alum

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D