INSTAGRAM

Friday, March 25, 2011

baik kau campak jek degree kau dalam tong sampah

As salam,


"Dunia ini tiada jaminan melainkan satu peluang."


Adakah  kita belajar untuk bekerja?




Kau tak payah nak tersengeh-sengeh ayam!





Sesi Temuduga Idaman


Tell us about yourself


I `m kimia, chemical  e..e..e.... student

Do you like to futher your study?

Yes, in 1 -2 years

I like to further study in chemistry ......and business.



dan banyak lagik jawapan ayam yang tak sanggup untuk diterbitkan di sini
Damn!!!

Sengal, kau pergi kau punya interview untuk dream job kau pukul 9.10 a.m padahal interview pukul 8.30 a.m?!

Macam mana kau boleh lupa kau punya course sendiri, Applied Chemistry lah sengal, bukab Chemial ape tah btw, kau bukan student lagik

Kau memang takdekan  jiwa kan nak masuk lab lagik sebab tu cakap nak sambung padahal dalam hati tak de hati ( 1-2 tahun lagi pulak tuh) , siap cakap kau ade hati nak amik M.B.A.



Kalau mak kau tau , nih memang kena fire habis..

Hangus.



 sekali lagi


Harta akan habis digunakan tanpa ilmu tetapi sebaliknya ilmu akan
berkembang jika ianya digunakan.


aku tak minat lab, aku tak minat  Chemical ( do you know what is different between Chemical and Chemistry), aku tak minat benda yang teknikal. Aku bukan .


bersalahkah aku jika aku tak gunakan sisa ilmu yang ada ( kerana banyak yang telah teroksida) untuk bekerja?

Bersalahkah aku jika kerja aku sekarang tak sehebat graduan ijazah yang lain?


lagi sekali

"Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan manusia untuk menyambut kesempatan yang menjelma."



Tapi, aku masih berharap aku akan dapat gunakan ilmu yang masih stabil untuk maju dalam perniagaan.
Doakan kami.

Akhir  sekali




Gantungkan azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan
rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan.





Ayuni bersama beg gucci kat masjid jamek, kuala lumpur

Jawapan : Ya , KAU bersalah wahai AKU.
sumber kata-kata hikmah : Tokei kedai

4 comments:

  1. jom sambung MBA lps dh jd millionaire..

    ReplyDelete
  2. teruskan bergerak....dan jgn putus utk letak pengharapan terhadap yg SATU, insya'allah mun
    p/s: hidup mmg sukar kalau x berjln seperti yg kt nak, tp perancangan allah itu lebih baik (utk ingatan dr sendiri jgk huhuhu...)

    ReplyDelete
  3. AJ :::: huhu, thanx, Akan ku semat dalam hati ingatan mu itu!..

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D