INSTAGRAM

Saturday, March 12, 2011

surat ku untuk mu

As salam,


hello readers,

yay yay cuti sekolah,

I love holidays just same like  my students.
They don`t like schools
just same with me
they don`t like me just same like I hate don`t like them

hahhaha
no lah ko gile tak suke anak murid kau
nampak sangat ko ni guru tak bermoral...

Dear my students,

Teacher just want to say sorry,  almost 3 months,I have been your teacher,I always scream to all of you just like crazy woman.... u understand crazy or not

Okay lah teacher cakap bahasa melayu, biar korang faham, walaupun nanti teacher jugak yang kena marah dengan bos teacher ngan papa mama korang sebab cakap bahasa Melayu .

I know,

teacher selalu jerit, marah - marah
bukan ape, ni sebab teacher sayang,
lagipun, kalau tak, bos teacher ingat teacher tak buat kerje... kalao teacher jerit sikit, dia boleh lah dengar suare teacher mengajar kat kelas.... (:P)


lagi satu, mase reading, teacher marah sebab teacher nak kamu pandai baca, korang selalu berangan mase teacher ajar, sebab tu lah tak ingat-ingat...

kalau tak pandai baca, nanti mama dan papa korang marah kat teacher,cakap teacher tak pandai ajar.
bayar mahal-mahal, tapi tak pandai-pandai baca, baik hantar pra-sekolah lagi bagus.

sebab tu teacher selalu ugut nak kurung lah, nak berdiri atas bukit sorang-sorang lah, sebab teacher cakap lembut tak berkesan, korang tetap berangan, seperti teacher ni menyayi lagu dondang sayang kat telinga korang.

Janganlah pulak korang tanya apa itu dondang sayang, sebab teacher pun tak tahu nak jawab, seperti pertanyaan kamu yang dulu, "kenapa rama-rama hidup tak lama?"

lagi pun teacher tahu korang bukan selalu kena marah kat rumah, ..papa ,mama dan  atuk mesti ar jarang marah , apatah lagi bibikkan siap berdukung bertimang lagi...

kalau tak teacher marah,nanti korang tak tahu apa itu maksud perkataan ANGRY...

sebab selalu cikgu tadika semua baik-baik,
tapi,teacher jek yang garang macam cikgu penolong kanan HEM.



nampak tak betape eksyyennye teacher.
kembang kempis hidungku.


lagi satu korang nih,
suka sangat gigit jari ar, gigit kukur, gigit baju lah, gigit tudung lah..

lapar sangat ke, nak

Teacher harap, kalau wujud lagi post ni,masekorang besar, masa tu korang dah pandai baca dengan lancang dan tidakperlu mengeja lagi seperti sekarang, lebih pandai lagi dari teacher

ketika itu sudah pandai membezakan huruf p, d, dan b...


maka maafkanlah teacher ...

dan berikanlah sebjik kereta sports untuk teacher untuk mengenang jasa teacher...
sekian dari teachermu yang ikhlas.


Regards,

Teacher Munirah.

p/s : hari tuh,teacher nampak ziana zain PKNS,alah kalau korang tak kenal,die antara penyanyi tersohor zaman nih... die kurus jek, die jalan sensorang , orang tengok die tapi tak kejar die , tidak seperti ketika teacher tengok adik dia, anuar zain, 

dia behenti kat myvi hitam,lepas tu teacher cakap ," pakai MYVI jek."


rupa-rupanya bukan kereta dia, dia jalan lagi kat kereta warna putih, oh,rupanya ziana zain pakai kereta Peugeot .Malu teacher. Eh,apesal panjang pulak nota kaki teacher nih..oklah babai. Assalamualaikum.

4 comments:

  1. kite suka baca post terbaru dr teacher....sbb kite suke bila teacher merepek hahaha

    ReplyDelete
  2. AJ :::: hahaha, bile kerje rase malas,bile cuti rs rindu

    ReplyDelete
  3. OMG...ak dh migrain tnggu ari training utk dibasuh...

    ReplyDelete
  4. bukan di basuhlah, kite akan dilenyek dengan stemroll

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D