INSTAGRAM

Wednesday, June 18, 2014

DBSB Siri 17 : Kasih Fauzan dan Fatihatul


As salam,


Entri berkaitan : DBSB : siri 14: kalau dah jodoh tak ke mana



Berjumpa lagi kita sebulan sekali.

Kenduri kahwin adalah punca kita update belog ke camne



Sebagai orang yang agak konservatif , maka aku  tayanglah pelamin pengantin dulu barulah yang lain-lain , tapi tak terfikir pulak aku nak jenguk bilik pengantin... datang dah lah lambat....segan aihh. displin cemerlang sungguh..padahal Pontian jek pun, satu daerah.





 
 Bertemakan teal green , menarik gak .





 Datang lambat , makanan banyak lagi, tapi kalau aku layan makan , kang maghrib pulak baru outdoor photo shoot nye.




 Marketing A+ si  Nitasmah Canopy nih.








 Kek kahwin dia cantik kan, rupanya kawan sekolah agama aku yang buat, jumpa masa pergi klinik gigi bulan lepas kot. Mintak FB dia. Tengok-tengok  buat bisnes kek dia nih.


berniaga pakai facebook :  Norashikin Ismail


 

Aku pun tak tahu pasal apa , aku rasa cam sweet jek laki amik gambo bini.
Aishh, touching lebih betul..



 Sebab datang lewatkan, pengantin pun dah tukar baju , cuaca pun dah gelap, ni pasal tunggu kawan dia datang lambat ke apa.




Sudahlah datang lambat, siap nak tapau bangkit cheese atas meja



.
Bukan aku, budak dua orang nih.
Sebab aku jual bangkit cheese, depa tak mau... depa nak free ...





Pengantin baru nak masuk 3 bulan, diphotobombed oleh 2 budak terlebih keju.
 Si Fatma pengantin hindustan adalah  penyampai surat untuk si Fauzan (Pau ) ngan Atul masa sekolah dulu. Untung Imod bawak laki dia , boleh amik gambar kami.



 

Jangan tunjuk rupa kasanova sangat Pau, haha
Dah dapat Cinderella kan..




 Amboi Cinderella nih, jangan lupa tugas berat menanti



Sila  mop lantai satu rumah tau! Cinderella kan.. haha








Biarlah apa-pun orang kata, yang penting mereka bahagia.
Putera raja sudah bertemu puteri hatinya..
 haha.. geli pulak aku baca ayat sendiri..

Selalu posing kurang kuat motifnya yek.





nak copy 9gag  , fail jugak ...hmmm




 Ok, grammar freak sila betulkan..







Ala-ala pose macam  Pau nak bawak Atul terbang, yang kawan-kawan busy body dia tak bagi ke atau nak ikut sekali? Diri sendiri pun tak pasti motif sebenarnnya.








best  betul dah halal ni kan.




Satu lagi posing tanpa motif.




Jaga Atul baik-baik okay, sebab nampak tak team dia tuh.. tang tangan, kalau elak kiri dapat kanan.. Fatma robocop sangat.






okay, nak buat L.O.V. E tapi cam fail, yang pengantin tu lagi nak buat F , ada rupa F tak (Fatihatul Fauzan)?
Baiklah aku yang bersalah sebab suruh buat F, lainkali  awak berdua buat love yang tangan cantum dua tu eh? . Bilalah lain kali tu?





Kami ada jumpa seminggu lepas kenduri Pau ni, kita  2 orang Pontian selalu lepak tepi laut , makan cendol jahhh.


Secara jujurnya ,  perbualan kitaorang meyakinkan aku yang Pau boleh membahagiakan Atul, secara kasar, aku tengok diaorang jauh beza, tapi perbezaan  mereka itulah  melengkapi satu sama lain. 

Gitewww haaa...




Pernah aku tanya kat Atul , kau tak nak pergi oversea ke, student cemerlang kot time sekolah.
Dia kata, tak

Aku bertanya, kenapa?

Atul cakap, sebab , Pau ada kat sini kot.

Sila terharu, Pau.



Guna phone  hantaran ..



Bila, sekali tu , Nisak bangkitkan kenapa, dekat dulang hantaran, ada 2 set dulang  handbag, wallet, kasut .

Pau cakap, kau tengoklah, Atul ni seorang yang setia.
dari dulu, dia pakai beg satu jekkk...
Jadi dia bagilah 2 set sekali untuk hantaran.

Aku doa korang bahagia melayari hidup berumah tangga  dan berkekalan hingga ke Firdaus.
Untung Pau dapat Atul yang setia nih.
Atul pun untung dapat Pau yang memahami Atul nih.
Okay dua-dua untung.
Korang bahagia, aku bahagia



Barang siapa memberi karena ALLAH, menolak karena ALLAH, mencintai karena ALLAH, membenci karena ALLAH, dan menikah karena ALLAH, maka sempurnalah imannya.” (HR. Abu Dawud)



Sambil-sambil tu,  Pau boleh pulak cerita  imej lampau aku masa sekolah kat Atul ngan Nisak.

Dia kata aku pengawas, yang tudung nya dah kebelakang nampak serkop ..

Hei, fesyen okayyyy....




Aku sebenarnya rasa tak best sebab aku tak datang kenduri Atul kat Muo, pastu kenduri belah Pau aku datang lambat pulak..masa majlis pertunangan dia tahun lepas pun aku datang lambat... maafkan aku...

Atul walaupun nampak cool, tapi dia mesti sedih, lebih-lebih lagi kalau aku yang tak datang....

haha...ok..puiii sikit

Untuk menebus rasa bersalah aku, aku tempel gambar Pau sebelum baligh..











Pakej sekali, budak rongak pakai tudung merah labuh dari dulu sampai sekarang pakai tudung carca marba bukan chacha maembong. #hambar





2 comments:

  1. akak nmpk awak masa wedding tu hihihi pau tu jiran akak kat kuarters jps...rupanya sama2 skola je pasangan..patut mcm familiar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lah ye ke.... hehe.. apesal kita tak bertegur sapa, boleh amik gambar ngan akak... aah, Atul dia dulu Tiara masa kita form 1

      Delete

terima kasih sudi baca :D