INSTAGRAM

Monday, December 17, 2012

malay village dan senibong




As salam,



kedai makan atau tempat makan memang bersepah, tetapi tak semua yang memberi kepuasan.

sama ada dari segi rasa atau suasana tempat makan tu.

kalau duit kureng, modal tak cukup, pastikan makanan yang dijual tu sedap gilos,

tapi, kalau berduit, buatlah restoran kebaboom, makanan tak seberapa


tapi, apa yang penting kedua-duanya, makanan sedap, suasana best lepas tu boleh letak dalam belog...boley gitu?

Review lah 2 tempat makan kat JB yang best (mungkinlah)




Malay Village


Suasana dia memang bagi aku best ar, ada gazebo, ataupun nak meja makan biasa dan suasana seperti dalam taman, ada bunyi air terjun,  nak bilik aircond pun boley...







Bersila bajet ayu eh, mereka nih







Posing majalah mempelam satu.
bacin okay, langsir tuh.










 Kuew teow cantonesse nih, kata Ira and Epy sedap, bagi aku sama  macam Restoran ala carte lain. 
Dalam RM8 . Salah nasib ar.




Ira punya chicken cop, portion dia agak besar selalunya, tapi Ira dapat yang kecik. Tak hingat harga dia berapa,  dalam RM16.


Epy punya lamb chop adalah dalam RM25. Masuk ngan air limau ais RM30.
Epy kata sedap. 





Jadi, makan kat Malay Village nih, Jalan Kolam Air, JB boleh dikatakan best kalau ang punya gaji besau, dan berselera besau, aku rasa kalau tolak dia punya gazebo ngan kos air terjun , makan kat Larkin okay dahh.






6 Corner Senibong.


Ada banyak kedai deret sinih. Tapi, yang menjadi pilihan , 6 corner yang ada   tag Jalan-Jalan Cari Makan, ramai orang makan kat sinih. Parking RM2 ko masuk ritu. Kawan aku kata hari lain dia masuk RM3.















 Jemput Makan. Bismillah.







Ikan siakap masak 3 rasa, kangkung belacan,udang goreng butter, to yam, air limau ais Pakej untuk dua orang RM60.

Agak sedap , dan untuk kitaorang yang makan sikit nih, seksa nak habiskan, pak kal fikir RM30 sorang. Set ni lain kali boleh untuk 4 orang makan kot.


No comments:

Post a Comment

terima kasih sudi baca :D