INSTAGRAM

Friday, December 28, 2012

JEPUN DAN JOHOR


As salam,


Apa persamaan Johor dan Jepun?

Dua-dua start dengan,
huruf  J,
5 huruf,
Okay, tu jer.


I hari tuh,  pergi habiskan hari cuti Natal ngan kawan-kawan sekolah rendah I yang single-mingle,
Lily and Jay  (amacam macam omputih tak nama kawan aku?)


Makan sushi kat Aeon tebrau City, Johor Bahru.

Untuk pertama kalinya aku jejakkan kaki di Sushi King.



Beri Caption untuk gambar dibawah










kancil , Sebijak anda.






Green Tea Flavour (nama sebenar tak hingat). RM6.90.
 ko pernah makan sirap letak aiskrim soda dengan susu cair tak?
rasa dia dengan air aku minum kat atas ni lain gila.






Ramen apa tah pedas katanya. Langsung tak. RM13.90


mee Beras, telur rebus, sayur celur, jagung dalam tin, udang ke isi ayam, kuah (perisa aku tak tahu)



Sushi salmon mentah. RM 4 sepinggan.
Senang kahwin ngan laki Jepun nih, tak yah buat  Salmon masak asam pedas ke ,  lemak cili api ke kan...



Zanggut Zotong Jayyidah






Amacam der, lu ingat wa tak reti ke pakai chopstick , makan sushi?
Memang tak reti pun :P



Anak Jepun Cina mana yang comel sangat ni main jari jemari Lily.



Omg, aku tak sangka si Jay ni peminat no.1 aiskrim nih, hoi, aku lalu sini beratus kali tak teringin pun beli, sekali dia terus cakap wei, aku nak beli nih. 
Muke aku masa tu, macam Nora danish terkejut dah.




dan Si Lily pun beli jugak !!! aku rasa hujung-hujung jek. Rasa lemak-lemak coconut shake.
Tak tipu, rasa teh hijau lah, tawaq habiaq.



Lily beli, microwave Samsung (RM300, year end sale)  untuk mak dia, baik sangatt...kau ada munirah?.
Ni si jayyidah yang posing.




Malam kita gerak lah ke Bazar JB atau selalu orang panggil Pasar Karat.

Kat sini, baju bundle, baju yang selalu orang selalu jual blog ke facebook bersepah. Satu kilangkan..
So, yang sekarang tengah 'in' , corak tribal ngan peplum dress...
banyaklah jual, beg, kasut, baju . Bundle pun hado.



Bags



















Accessories.


















Dress















Pemain Bola sepak Jepun vs pemain bola Johor.



Pakwe I tahun 2010.
Entry I untuk dia . I love Honda.



Pakwe siapa ni? Baik ngaku cepat...




hati ku, hati mu , kini menjadi satu....




Dia tunjuk siapa ni?



 
Yang ni confirm untuk, ehem ehem.....



apa pasai ang letak pemain bolak sepak wanita Jepun nih. Aku tau ar diaorang  juara world Cup 2011.
Suka hati aku lah, belog aku, ang sibuk pasai pa?. Eh, orang lain tak cakap pa pun.



Yang mana satu, pilihan kalbu?....apa pasai gambar-gambar pemain Malaysia nih low quality, nampak gelap jek masing-masing . Camera man nih bagilah  lighting cantik , kasi handsome sikit.




Jap-jap,

sekarang apa kaitan nya nih.
Warna jersi Malaysia sama dengan Jersi Jepun. Merah, Biru Putih.
Malaysia Nike taja, Jepun adidas taja.
Safee Sali, pemain malaysia , Johor beli.
Keisuke Honda , pakwe I tahun 2010, pemain Jepun.
nampak tak kaitannya .

Tak ?!
Ok, fine, tak de kaitan.

masalahnya sekarang siapa kata ni Jersi baru Johor, sponsor, Nike, Legoland, Al-Ikhsan.
Betoi ke dak?







Ang pi lah Plaza Angsana Sabtu nih 29 Disember 2012.  
Sejak bila kau minat bola pulak nih?

update :


Ombre gitew jersy Johor dan Johor Darul takzim.
 Abaikan komen berbaur negatif.

No comments:

Post a Comment

terima kasih sudi baca :D