INSTAGRAM

Friday, May 10, 2013

Angan-angan dan Selendang

As salam,


Sebagai seorang manusia kebanyakan, mempunyai angan-angan adalah perkara wajib . Namun , angan-angan aku adalah yang kalau boleh memang aku sendiri nak bakor jek , sebab aku punya berangan tu mengalahkan mat jenin.mat jenin ? who? jiran belakang rumah Tok Ali tu lah .. Tok Ali? siapa Tok Ali? ntah..



Antara angan-angan yang tak boleh terima akal:

1. Cikgu suka tanya cita-cita setiap anak murid dia, dan aku selalu tukar-tukar cita-cita aku. Salah satu jawapan yang aku berikan ialah : Pereka kereta mewah  (WTH ?!)









Okaylah cube lah , angan-angan aku tu jadi kenyataan... sebab realiti tak dapat kan..



Ok, fine... lain kali mintak tolong editor video politik.



2. Dulu aku suka tengok katalog Courth Mammoth yang dia campak bagi kat rumah-rumah. Aku selalu berangan rumah aku bila dah besar nanti, peti sejuk dia macam peti sejuk dalam katalog tu, penuh dengan buah-buahan. Aku bercita-cita makanan aku lunch ke hape, ialah dalam mangkuk tembikai, penuh dengan buah-buahan , alah yang macam pengantin punya tuh..








 Eh bukan nih!


haha ni, pun bukan .



tak jumpa pulak  kat google

haha lebih kurang macam nilah, jus tembikai laici pun bolehlah.. 


banyak lagi, tapi biasa-biasa jelah , aku pun tak hingat.

dan aku punya mimpi pulak, masa kecik-kecik,
aku pernah couple ngan Zamani. Zamani Slam , korang mana kenal , yang korang kenal Bobo jek..





Eh, apa sebut nama Bobo ni, jeles lew tew,Bobo dapat sign kontrak ngan MIG.. Ko hado?
 Bintang Popular ABPBH 2013 milik I nanti HOkkkay!


Gurau jek BoBo, kita kawan kan, masa kecik-kecik main teng-teng sama-sama kan?kan? ... haha. Tipu


aku pernah mimpi jugak jumpa Marc anthony, jumpe kat air terjun... apasal dulu aku rasa Marc anthony ni menarik, macam nak tembak diri sendiri boleh tak?


mafia Sepanyol pun boleyylah. nilai tambah lah kan kalau pakai aviator.


Mungkinkah emak aku suka makan buah berangan masa ngandung dulu.

sekarang, sebab tak de plan nak jadi apa, dan tak berusaha ke arah angan-angan tu ,
Kan kita suka elemen Kezzzutan atau Suprise dalam hidup ni,

so, kerjalah kita makan gaji ,
 perabih duit aku kat depan komputer. Dok laju jek duit Maybank aku tuh, memang pantang ada isi.


jadi, aku carilah alternatif nak hidup sementara tunggu hujung bulan, kalau tak tengok jeklah orang makan... kat tepi kedai...huhu....jual lah mak cik nih, kerepek, Herbalife ngan yang terbaru Meniaga tudung, sebenarnya ia berlaku secara tak sengaja, sebab kawan aku , si Ayu tuh yang punya business aku dok support jek lah...


kerana kekurangan bajet akibat bahan mentah meningkat, dan sebab Ayu tak mahu jadi model, dan bila muka yang tak komersial ni terpaksa jadik model, ginilah ghopernye


Antara personal favorite saya di By'u scarf





Slapping beauty . ihiks ... ihiks...sila flying kick skrin anda :p



 Pakai tudung biru buat tanda like .motif?...  menang kita syukur, kalah kita redha.
Semoga Allah pelihara kita dan tanah air kita.



Sudikanlah like dan shopping di by 'u scarf boleh bagi special price sempena hari ibu. pm / email di by.uscarf@gmail.com. By 'u scarf ada bukak booth dekat UTM Skudai (depan booth SimplySiti), sempena festival Konvo , 7-12 Mei, kaw kaw punya murah.hehe.





2 comments:

  1. Slapping beauty. Haha. Lawak betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, aah ekk , patutnya sleeping beauty, baru sesuai dengan I.. haha :P

      Delete

terima kasih sudi baca :D