INSTAGRAM

Wednesday, June 2, 2010

kelas pertama

As salam

kelas pertama? pernah tak dapat kelas pertama..?

saya pernah...huhu

kelas 4 merah dulu ke...owh bukan kelas pertama yang diduduki dari darjah 4 sampai darjah 6 ..

bukan jugak kelas 5 baiduri , kelas pertama kat sekolah menengah yang nak lalu tu pun takut, apetah lagi nak masuk, dan menjadi ahlinya (owh, sebab tu masuk kelas 5 nilam, eh, tu kelas ke lima a.k.a last..)

kalau macam tu adekah kelas pertama Sarjana muda dengan kepujian Kimia Gunaan...owh, itu juga bukan......(eh, tetibe takut seyh result pekse yang,...eh, takutlah)

erm....kelas pertama eh cam pelik lak first class flight ke yang kerusi die cam leh buat katil tu...oh, yang aku cume dapat tengok kat gambar 

yelah.. naik kelas pertama kereta api tanah melayu jerk..hehe

kelas T ok, yg ade kabin sendiri..eh jakun ke aku..tak  kisah lah..
sebab best wei. harga tiket die lebih kurang RM114 dr alor setar ke Gemas, tambah sikt lagi hrga tiket firefly dari subang ke kepala batas..


sebab aku syok sendiri + jakun nye pasal ..bergambarlah dalam bilk tu heh


ade sinki ngan cermin sendiri....dapat sabun may 2 ketul ade tisu pastu rembat masuk dalam beg..huhu
muatlahkan nak angkut 5 beg baju termasuk printer dan pinggan mangkuk yang dibeli kat langkawi..kabin ade pintu boleh kunci..bolehlah tidur dengan lena tanpa memeluk/meriba beg laptop seperti perjalanan 12 jam dalam bas Cepat Perlis-Pontian




ade meja kat sebelah tu , sambil makan pasembor bersama ibunda, tanpa dilihat penumpang lain..takyah rasa bersalahkan sebab tak offer...


kelihatan sungguh teruja manusia ini yer..

seyes sejuk...okeh dalam nih..jadi terima kasih kepada selimut berbulu ktm..
penumpang kelas pertama ni dapat sebotol air mineral ngan muffin sebijik , bolehlah buat sarapan kot-kot tak de bawak bekal seperti pasemborkan...

eh, cam nak masuk beg lak selimut berbulu ktm ni



ktm, bile nak ade kereta api pantas ni
penatlah tunggu ko ni. tau tak janji 6.30 petang sampai gelap ar aku tungu ko, pukul 8 baru leh naik..



ok,sedar.... aku bukan superstar...

ok, itulah pengalaman kelas pertama saya...selain kelas pertama masa tahap 2 kat sekolah rendah..huhu

md ::::  macam teruja sendiri aku ni ..tak pe yang penting aku bahagia...
md :::: susah gak tak de duit poket nih..nak kerje ape ek..

10 comments:

  1. seronoknye mun....

    ReplyDelete
  2. hehe...seronok bila mengenangkan tdo yang lena...

    ReplyDelete
  3. emm satu bilik untuk 2 org ke ?

    ReplyDelete
  4. air panas ada tak

    ReplyDelete
  5. rm 114 tu utk satu bilik ke..dpt 2 katil utk 114 ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak maaf ni tahun 2010, saya dah tak ingat..sorry

      Delete
  6. rm 114 tu utk satu bilik ke..dpt 2 katil utk 114 ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak maaf ni dah lama tahun 2010, saya tak pasti..masa ini beli sorang /satu katil rm114...

      Delete

terima kasih sudi baca :D