INSTAGRAM

Sunday, August 8, 2010

Cerita Jumaat Malam

As salam


Okeh , ni Cerita Peribadi 3 generasi

Jumaat malam Sabtu itu hari , Mbah saya (generasi pertama) tertunggu-tunggu Artis kegemaran dia. Alah penyanyi yang mula dengan hurup M (Mawi lah), walaupun kurang Fofuler lagi tapi Mbah saya setia okay.

Lepas sembahyang Isya` (lebih kurang pukul 9), mbah suruh lah saya buka Mawi (konsert gemilang AF) tapi kan dia dah lepas sebab siaran dia pukul 7.30 mlm. Mbah tengah sembahyang magrib (dia akan tunggu sampai Isya`)

Saya lalu kesian tengok mbah saya, kerana dia memang tertunggu -tunggu Mawi. Tak pe Mbah, astro akan ulang, sebab tu dia digelar stesen berbayar, sebab harus tengok siaran ulangan berkali-kali.

Tapi,


Allah Maha Kuasa, Allah gantikan yang lebih baik dari rancangan itu
iaitu
Siaran Langsung Akademi Al-Quran yang ke-4

mbah memang suka dengar orang mengaji
Peserta-pesertanya pun Alhamdulillah semua sihat-sihat tubuh badannya

Ahmad Tirmizi Ali, Si juara. lagi..

Handsomekan, saya (generasi ke-3) berasakan kalau dia kurus lagi handsome. Mak (generasi ke-2) kata macam Ashraf Muslim. Ahakz.

Sebelum tu, saya menggoreng nasi malam-malam (hari ini dalam sejarah) dan membuat air lobak susu  kerana rasa mata semakin tua akibat membuat persiapan raya. over excited (sebab takyah bagi duit raya kat orang lain)

Nasi goreng tomyam dan air lobak (haha rindu same Mak Pah )


Sambil tengok Akademi Al-Quran tu kita buat persiapan raya, Tak pe okay siang Jumaat tu penceramah kat Al-hidayah cakap buat persiapan raya awal-awal sebelum Ramadhan sebab masa Ramadhan nanti tak payah lagi nak kejar jualan murah masa nak raya tu boleh nak kejar keberkatan bulan Ramadhan. (Yelah ko, mak suruh cat rumah, sampai sekarang tak cat lagi)




























hehe...Sila nantikan kemunculannya ..
(eleh, kecoh)

md : Selamat menyambut bulan Ramadhan. hadis kat banner dari langit ilahi

6 comments:

  1. wahhhh xsbr nk tgk ape yg ko sulamkan tu keh3

    ReplyDelete
  2. haha...x yah r ..nanti ko tengok ko gelakkan jek...hehe

    ReplyDelete
  3. wah..sedap la nasi drg tue...

    ReplyDelete
  4. haha..ade jugak org kate sedap..langsung tak , pakai perencah segera...lalala

    ReplyDelete
  5. yuni, x leh challenge ko nyer...saya budak baru belajar...

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D