INSTAGRAM

Thursday, January 28, 2010

saya bahagia melihat mereka bahagia

As salam

jelesnyer...

how come they get so much money,


carry Prada, LV, Coach, hermes Birkin handbag to the class ( ok Propa giler ko ingat ko duk Lim Kok Wing ke? eh, ade lah Padang Besar version) yelah2... Roxy bag or at least converse for tutorial class

drive mini cooper, BMW, Mercedes, Bentley to class (Ok, lagi satu pembohongan besar, ko ingat ko duduk HELP university ke?...) betulnyer,.... suzuki swift, honda city or modified national car, Gen-2 or Saga and passed by the walker...

travel to many places in a young age....


why she/he is so genius

get 100 while I failed with flying kick....sigh.....

good in english, excellent in public speaking, high confidence level...while my hand cold, my legs cannot stop shaking when peoples look at me standing in front of the class....

why she has so smooth skin while I have all type of skin problem in all over the face ...

why???

It is all about yourself....

you just noticed what the other peoples have....and did not even released what u have own....


It is okay for you to jealous ( cemburu okay bukan dengki).....
.. It sometimes make u a better person, when u r trying to be competitive.....

tapi bagilah ruang kat diri sendiri untuk bangga, (bukan riak!) dengan kelebihan diri..... jangan terlalu merendah diri.....

tidak sepatutnyelah jealouskan kalau orang tu dapat dean list ke, dapat boyfriend ensem ke...kaya ke...kerana kita sepatutnya bangga dengan apa yang mereka dapat...rezeki yang Allah bagi pada kita juga sentiasa mengalir....mengapa nak jealous.....

gembiralah melihat orang lain gembira.....

jadi, kita tak menangis bila orang lain ketawa...

lalu, kuranglah dengki mendengki di kalangan orang melayu,

maka, bankraplah bomoh pelbagai bangsa... kat dunia..

oleh itu tiadalah santau sampai mati

Dengan itu,...(oi..dahlah tu!)

okay-okay, last-last ..

kesimpulannya......

''bahagialah melihat orang lain bahagia''

md::: nasihat ini ditujukan khas untuk munamuni....( sebab tak de org buat special dedication untuk manusia ni)

2 comments:

terima kasih sudi baca :D