INSTAGRAM

Sunday, January 31, 2010

dbsb siri::: car & cake

As salam


perh budak (budak ke?) ni, nak buat drama bersiri jugak...

ok, mulai hari ni, artikel bersiri bertajuk DIA BAHAGIA, SAYA BAHAGIA (DBSB) bersempena dengan post sebelum ini iaitu Saya Bahagia Melihat Mereka Bahagia akan bersiaran mengikut suka hati penerbit die.....:P

siri pertama dan kedua; tajuk nye car & cake , padahal boleh jek buat dlm bahasa melayu...

oklah, kereta & kek




siri I: KERETA

mengimbas kenangan hampir 2 tahun dulu...

seperti yg diceritakan entri yang terdahulu...

situasi; bile tunggu bas, kereta lalu lalang

M : kat belakang kosong jek , cubelah bagi kite tumpang ... blabla

Si M membebel x sudah-sudah...dan bengang ngan orang yg bawa kereta lalu lalang, kerana terasa dia rasa orang tu tengok die berdiri tengah panas, pastu bukan nak bagi tumpang,padahal die yang perasan sendiri (asal kene explain?)

N,A ,M: bile nak ade kereta ni?

D : jangan cakap bila nak ade kereta, cakap nak kereta.....

M, N, A: Owh, Ok...


dan sejak semester tiga hingga semester enam, D asyik cakap nak kereta jek..... ( bak kate org; ape yg keluar kat mulut kita tu doa)





viva elite baru basuh (no.plat keter, D x bg bubuh)




and, yeah, betul.... D dapat kereta baru......


lalu, dia sangat suka memandu kerana dia boleh berjalan ke mana sahaja yang dia mahu, termasuk pergi Pasar Malam 4 kali seminggu di Perlis..... dan kadang-kadang si M ikut sekali..kerana dia sangat suka pergi Pasar Malam untuk membeli tau fu Fa gula merah...



A, N & D nak g pasar malam kat Pauh..dan M hanya masuk bayang2 nye sahaja





pasar malam kat stadium kangar, lagi sekali M tidak masuk frame


Dia Bahagia, saya
tumpang bahagia



siri II: KEK


saya selalu kecewa....

semua tempat yang saya ditempatkan belajar mesti x de kekdai kek ni (secret recipe)

hehe, tempat belajar yang sgt kondusif....

dari sekolah rendah(Pontian) ke sekolah menengah(Kota Tinggi) ke matrikulasi(TAngkak) hingga ke universiti (Perlis)

lalu kalau ada besday sape-sape kedai kek yang same jek lah g kat kangar tu

kalo teringin nak secret recipe g r alor setar satu jam perjalan dr kangar...

dan, pada semester 6 dan mungkin semester akhir untuk budak yg projek nyer x siap lagi....


terbinalah SECRET RECIPE di KANGAR...





oleh itu, bersempena dengan ulang tahun kelahiran yangi ke 22 tahun ke dunia housemate saya: Nur Ayuni binti Abdul Rahman maka kek dari kekdai kek Garden sudah bertukar ke Secret Recipe nye kek.. Chocolate strawberry ( amik ko RM 75 sebuku)






Oleh yang demikian,

miss unni sangat terharu dan bahagia..lalu,


tengok kek macam nak telan sebab memang untuk ditelan


Dia bahagia , saya
kenyang Bahagaia

md::: terima kasih kepada nor DIANA binti Mohamad @ Mokhtar kerana bagi pinjam kerete Perodua Viva Elite untuk beli kek kat secret recipe dan nor Aishah JAsli tolong pandu
kereta dan beli kek bersama Hanisah hamdan (ui..alang2 dah sebut nama, name penuh sekali terus ...)

md::: nak masukkan video ucapan unni tapi x berjaya

md::: terima kasih juga kepada HPA atas ayam Radix Fried Chicken dan RAdix Cola yang sedap...

3 comments:

  1. M.. ak bahagia membace pos ko yg membuatkan org lain bahagia.. hehe.. makanan yg sedap dan enak.. pasni ko boleh pgi secret recipe slalu.. =D

    ReplyDelete
  2. N : boleh , kalo ko belanja....cheese cake..hehehe

    ReplyDelete
  3. search nama aku kat google...(xde keja) lpas tu nampak entry ni hahaha...:) sweet memory ever

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D