INSTAGRAM

Saturday, January 9, 2010

saya ialah pelajar UiTM Perlis

Cehh..bangger giler...
As-Salam

Hehhe...PERLIS...12 jam perjalanan naik keter....14 jam naik bas CEPAT express....(bas pukul 7 ptg sampai pukul 8/9 pagi kat uitm)..macam g overc...bak kate kawan (PAGET) yg study kat mesir..aku punyer pjalanan pun 10 jam jerk... yelah ko naik kapal terbang...aku ni dr POntian hjung benua asia sampai ke utara semenanjung Malaysia....dekat lak ngan Negara gajah putih nun.... and the ticket price is RM68.90 after 30% surcharge..itu tiket paling murah, kalo naik JB-KANGAR mahunyer lebih dr RM70...
Kalo sedara kaum kerabat aku tanyer belajar kat ner, dan mengethaui jawapannye mesti sure dieorg kate
"hui......jauhnyer"....
kalo yg pernah pergi mesti kater, ..
"tak tahan lah kat saner, panas die"... "x pun kiter naik kete mcm x sampai2"...
x pun
"saya naik bas, celik mate x sampai, celik mater lagi.. x sampai lg"

.....mesti cam serik jerk nak g Perlis ni ha...but I manage to studying here almost 3 years......clap2.....=D


Belajar kat Uitm ni best oi.. seyes x tipu.. first dtg cni...ader bilik kayu....bilik die cam aku rase time zaman penjajah kot...dinding papan..panas..hui..kekadang x denga .aper lecturer ckp....bayangkan kat U baru jumper bilik cam2.....mesti orang ingat belajar kat U ni semua pakai bilik kuliah yang besar dilengkapi projector sesemua...but don`t worry...sekrg die dah renovate dah, dah pakai batu and dilengkapi system penghawa dingin ...
ceh bahase.....

In the three years,

I have experienced such changes, it is all about the process to become adult...I have to pay RM100 perhead every month for rent a house together with my other 6 friends....mahal kot kalo kat arau ni RM600.. tapi nak selesa nyer pasal..n lagipun x der umah lain.....
terpakse jalan kaki dlm 20 miit gak r nak sampai kelas kalo jalan lelaju.....kalo x der bas.....
setahun duk luar...
pastu mohon kolej dapat kolej Beringin ...


View from my house at Beringin

I like this hostel..because it not seem like a hostel....like my friends ,Cik Nisah said..sometimes it looked like estate house....yeah, this hostel is exist since this university called ITM Pelis ......ex-student yg duk cni banyk yg dah beranak pinak......pun



Heat plate

As a Bachelor Science(Hons.) Applied Chemistry student, the advantages of studying here is the community is not as many as in Shah Alam; my batch is just about 27 students and btw, we are the Pioneer of BSAC (who will finish 3 years programs here)...clap3x
Jadi, lagi dekat kite dengn pensyarah..lagi senang nak tanyer (tapi x tanyer pun) kalo ader masalah....barang2 lab pun x berebut sgt ( compared to Uitm Shah Alam)..This is based on the sources who had experience studying/working/seeing there......

Pengalaman belajar memang x ternilai, suke duke, perit jerih, baik gaduh...semua menjadi bahan yang penting dalam hidangn kehidupan semua manusia
Kalopun bagi org lain kiter x belajar kat universiti glamor/oversea....tempat kite menuntut ilmu adlah sesuatu yang harus kite banggakn..kerana kite sendiri yg menentukan siapa kita (dengan izin Allah) not exactly where u come from.....

md::: kesarabaian ayat yg x dapat diselesaikan hehhe....
md::: bersyukur atas apa yang dianugerahkan-NYA.Alhamdulillah.
md::: nisah, aper lagi commentlah.... nak sgt tengok blog aku ni..Hehehe

6 comments:

  1. hoho... dah sebulan br nak btau ko ade blog..
    mesti r ak nk tgk.. tu pun sbb ak t'nmpk kan.. huhu.. such an interesting blog.. blh ade ramai followers ni kalo ko hebohkan.. tp betulla.. duk uitm ni byk sgt kenangan.. x leh lupe.. plg best bile gaduh psl jpop n kpop kan.. kan.. =P

    ReplyDelete
  2. tau x per....aku x pernah gaduh pun pasal kpop n jpop...aku budak matang....x men r gaduh pasal mereke...=P..btw..thanx 4 d comment hatiku

    ReplyDelete
  3. iyer ke kamu seorang yg matang?? huhu.. try to admit.. hehe.. keep update ur blog ya... =P

    ReplyDelete
  4. hehe.. ak pon da dpt ko punya blog.. hahaha..
    akhirnya.. hehe

    mun mmg.. sgt2 matang.. haha

    byk sgat kenangan kat sini.. huhu

    ReplyDelete
  5. seedah..oi..maner der matang..ko ni buat aku malu jerk..benci r camni

    ReplyDelete
  6. muahahahaaa proud to be arauian wakakakaa

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D