INSTAGRAM

Sunday, July 25, 2010

Pengakuan Eksklusif : Disebalik Si Munamuni

As salam,

Haha, aku sedar aku bukan  Fasha Sandha atau  Fazura  mahupun siapa-siapalah lagi yang selalu buat sidang media tergempar.


Anda mungkin tertanya-tanya,atau tak kisah pun , lantak ko lah, nak letak nama Munamuni ke, Ona Oni ke, Dakkolin Dakkosi ke,  Banana in The Pajamas ke apa pun,

'Do I look like I Care?' takpun `Ade aku kesah?.

Baiklah , tetapi kalau ada yang ragu-ragu seperti tauke restoran keturunan Indonesia ni, saya sedia beri penjelasan.

SEJARAH MUNAMUNI

Nama yang telah ditakdirkan untuk saya yang dipilih oleh emak saya setelah nama yang dipilih oleh ayah saya tidak ditakdirkan untuk diberi kepada saya ialah ;

 MUNIRAH yang bermaksud Bercahaya. bercahaya tak?

Tetapi korang juga mesti tahu akan bandar yang diberi gelaran Kota Yang Bercahaya?

Ya, tepat sekali, mesti PMR dapat A Pendidikan Islam  nih.. ianya ialah Al Madinah Al-Munawwarah

Jadi dapat tak kaitannya?. Sila terbitkan persamaan berdasarakan pernyataan di atas.


MUNAWWARAH = MUNIRAH =  BERCAHAYA

(MUNAwwarah - wwarah) +  (MUNIrah - rah) = MUNAMUNI

MUNA= Cita-Cita atau keinginan (oh, patutlah kuat berangan)

manakala muni tiada dalam rekod. kalau

Munir = Yang Menerangi

Okay, lepas ni tukar Munamunir (hehe, tipu)

MUNAMUNIR = Keinginan yang menerangi.

# MUNAMUNI = Keinginan Muni.

Haha, maka kalau nak cari makna nama korang atau nama bakal anak ( Sila terasa kepada Z dan S). Bolehlah ke sini



Orang yang tak hebat akan rasa hebat jika tahu saya sebagai munamuni


Haha, inilah keinginan saya, iaitu melihat orang tak hebat akan jadi hebat ( Ceh, tiba-tiba!)

Kepada sesiapa yang rasa dia hebat sila abaikan penyataan saya ni.


Anda dan saya tak hebat.

Sila buat turutan mengikut susunan  tidak hebat.

Saya > Anda.

Jadi, anda  rasa hebat tak sekarang ?


Baiklah, adakah sudah terjawab persoalan anda taukeh?, Hehe..Pengakuan eksklusif ni adalah sempena post di Blog ini yang ke-50.  Tak sangka, boleh bertahan  ( Tak yahlah nak compare ngan orang lain yang dah bertahun buat blog) . Ni kira pencapaian peribadi . Harap dapat terus menghasilkan lebih banyak post yang mungkin berguna sekurang-kurangnya untuk digelakkan walaupun mungkin hanya diisi dengan post berkaitan pertandingan jek.


Sekian,

Munamuni

Sidang media bersurai.

8 comments:

  1. aaaaa...munamuni..nak sign!!!
    aaaa..munamuni tengok sini nak ambik gambar
    munamuni nak salam..


    HAHHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. pengakuan ikhlas ye!!
    entry ni best la~~

    ReplyDelete
  3. meriah sungguh blog ko ni haha tetibe aku rase hebat bile aku tau ko adalah munamuni ngeeeeee~~~ xoxo la same munamuni haha

    ReplyDelete
  4. sungguh amat poyo cik heartless ni...:P

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca :D